Romsilva va vinde peste 100.000 de pomi de Crăciun

Regia Naţională a Pădurilor Romsilva va recolta şi comercializa în acest an 104.400 de pomi de Crăciun, din care 62.000 vor fi brazi, diferenţa reprezentând alte specii de răşinoase, a anunţat, joi, instituţia.

65 afișări
Imaginea articolului Romsilva va vinde peste 100.000 de pomi de Crăciun

Romsilva va vinde peste 100.000 de pomi de Crăciun (Imagine: Mediafax Foto)

"Faţă de anul 2007, se recoltează cu circa 19.450 de bucăţi mai puţin, ca urmare a retrocedării unor suprafeţe din fondul forestier din administrarea regiei. Recoltarea pomilor se va face, în cea mai mare parte, din regenerările naturale cu densitate excesivă, precum şi din culturi specializate", se arată într-un comunicat al Romsilva.

Preţurile minime de comercializare a brazilor direct către populaţie vor varia, în funcţie de înălţimea pomilor, între 20 lei şi 30 lei, iar pentru molizi şi alte răşinoase între 10 lei şi 20 de lei. Preţurile nu includ TVA.

"Solicitările pentru exemplare cu înălţimi mai mari de trei metri vor fi considerate comenzi speciale iar preţul se va aproba în comitetul director al direcţiei silvice, pornind de la tariful minim de 20 de lei pe metru", se mai arată în comunicat.

Valorificarea pomilor către populaţie şi alţi beneficiari se va face de către direcţiile silvice, atât direct, cât şi prin societăţi comerciale.

Direcţiile silvice vor onora, în primul rând, cererile populaţiei, urmând ca, în limita excedentului, să vândă pomi şi agenţilor economici.

În cazul în care ocoalele silvice vor vinde pomii de Crăciun în alte locuri decât cele pentru care au fost determinate preţurile minime, cum ar fi pieţele, vor fi adăugate şi cheltuielile pentru transport, manipulare şi depozitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici