Romtelecom: Reţeaua de telefonie a rămas funcţională după cutremur

Reprezentanţii companiei Romtelecom spun că reţeaua de telefonie a rămas funcţională după cutremurul de sâmbătă, doar în câteva centre, în special în Bucureşti, fiind înregistrată o congestie în primele câteva zeci de minute după eveniment, ca urmare a numărului foarte mare de apeluri.

148 afișări
Imaginea articolului Romtelecom: Reţeaua de telefonie a rămas funcţională după cutremur

Romtelecom: Reţeaua de telefonie a rămas funcţională după cutremur (Imagine: Mediafax Foto)

"După cutremurul înregistrat ieri (sâmbătă - n.r.), reţeaua Romtelecom a rămas funcţională. Au existat câteva centrale, în special în Bucureşti, în care s-a înregistrat congestie în primele câteva zeci de minute după eveniment, ca urmare a numărului foarte mare de apeluri emise. Drept urmare, în acel interval de timp, o parte a apelurilor rutate prin aceste centrale nu s-au putut finaliza. La nivel naţional însă, cea mai mare parte a apelurilor iniţiate prin Romtelecom s-a realizat în condiţii bune", informează compania.

Sursa citată precizează că imediat după cutremur traficul în reţea a crescut cu mult peste sută la sută faţă de o zi obişnuită. "La acest moment centralizăm datele exacte legate de acest trafic", potrivit Romtelecom.

De asemenea, reprezentanţii Romtelecom precizează că serviciile de date, respectiv Internet, au funcţionat normal după cutremur.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va controla, de luni, operatorii de telefonie, după ce ministrul Internelor a cerut preşedintelui ANCOM identificarea cauzelor care au dus la disfuncţiile din reţelele de telefonie în urma cutremurului de sâmbătă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici