Ronald Reagan va avea statuie în centrul Bucureştiului

Primăria Capitalei, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, intenţionează să realizeze şi să amplaseze într-o zonă centrală a Capitalei o statuie a lui Ronald Reagan, preşedintele american, potrivit Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB).

3632 afișări
Imaginea articolului Ronald Reagan va avea statuie în centrul Bucureştiului

Ronald Reagan va avea statuie în centrul Bucureştiului

"Doresc să avem în Bucureşti statuia preşedintelui american Ronald Reagan, pentru că acesta reprezintă un simbol al democraţiei, al luptei împotriva comunismului, al respectării drepturilor omului, al libertăţii presei, dar şi al economiei de piaţă. Acest monument va fi amplasat în centrul oraşului şi îi reasigur pe toţi cetăţenii Bucureştiului că investiţiile culturale nu se realizează în detrimentul proiectelor sociale, de infrastructură sau din domeniul sănătăţii. Capitala României trebuie să se dezvolte unitar, atât din punct de vedere cultural, cât şi social şi economic", a declarat Gabriela Firea, Primarul General al Bucureştiului.

Ronald Reagan a fost cel de-al 40-lea preşedinte al SUA. Prin politica sa intransigentă în confruntarea cu Uniunea Sovietică în perioada războiului rece, a avut o contribuţie hotărâtoare la prăbuşirea imperiului comunist din răsăritul Europei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici