Rudele cadrelor medicale decedate din cauza COVID-19 ar putea primi pensie de urmaş. Proiectul a trecut de Senat

  • Senatorii au votat proiectul PSD care care prevede acordarea pensiei de urmaş rudelor cadrelor medicale decedate din cauza CoVID 19
  • Pensia pe care o vor primi de la stat este 75% din salariul pe care cadrul medical îl avea în momentul decesului
  • Proiectul prevede că 11 martie devine Ziua personalului medical
1994 afișări
Imaginea articolului Rudele cadrelor medicale decedate din cauza COVID-19 ar putea primi pensie de urmaş. Proiectul a trecut de Senat

S-a decis! Rudele cadrelor medicale decedate din cauza COVID 19 vor primi pensie de urmaş

Medicii vor fi puşi pe aceeaşi treaptă cu revoluţionarii şi veteranii de război. Familiile medicilor decedaţi în lupta cu virusul COVID vor primi pensie de urmaşi. Potrivit proiectului de lege votat astăzi de Senat, valoarea pensiei se ridică la 75% din salariul pe care îl avea medicul la momentul decesului.
 
Senatorul PSD Florian Bodog ne spune cu ce diferă această iniţiativă legislativă faţă de actualele prevederi din Legea Pensiilor.
 
„Aici este vorba despre o pensie care se acordă celor care îşi pierd viaţa. Beneficiază de salariul pe care îl au medicii la momentul la care se întâmplă, dacă doamne fereşte se întâmplă"
 
„În situaţia în care medicul este singurul întreţinător al părinţilor, părinţii beneficiază de 75% din acelaşi salariu"
 
Rudele medicilor decedaţi vor fi scutiţi de la plata impozitelor pe teren şi pe clădire, precum şi de la plata serviciilor medicale sau a medicamentelor.
 
Totodată, proiectul mai prevede şi instituirea zilei de 11 martie ca ziua naţională a personalului medical, care va comemora lupta medicilor împotriva virusului SARS- Cov 2.
 
Proiectul a fost votat cu unanimitate de voturi de senatori şi urmează să intre şi în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici