VIDEO  Rusia are de ce să se teamă: americanii deţin cea mai mare navă de război construită vreodată

Gerald R. Ford, cel mai mare portavion din lume, execută exerciţii cu nava amiral turcă.

4104 afișări
Imaginea articolului Rusia are de ce să se teamă: americanii deţin cea mai mare navă de război construită vreodată

Americanii deţin cea mai mare navă de război construită vreodată

USS Gerald R. Ford desfăşoară un exerciţiu cu noua navă amiral a marinei turce, TCG ANADOLU, în estul Mediteranei.

Ca parte a exerciţiului, forţele aeriene turce şi americane efectuează şi zboruri de antrenament comune. USS Gerald R. Ford (CVN-78) este un portavion comandat de Marina Statelor Unite şi serveşte drept navă amiral a clasei sale.

Numele său este un omagiu adus celui de-al 38-lea preşedinte al Statelor Unite, Gerald Ford.

Gerald R. Ford a fost livrat Marinei pe 31 mai 2017, deşi planurile iniţiale erau ca ea să fie gata în 2015. Preşedintele Donald Trump a prezidat ceremonia oficială de punere în funcţiune, pe 22 iulie 2017.

Prima misiune a navei a început pe 4 octombrie 2022. Din 2017, deţine titlul de cel mai mare portavion din lume şi cea mai mare navă de război construită vreodată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici