Rusia priveşte cu teamă la cei 20.000 de soldaţi etalaţi de Alianţă: Exerciţiul NATO duce la escaladare

Exerciţiul NATO Steadfast Defender 2024 „care a început în Europa şi simulează un scenariu militar cu Rusia duce cu siguranţă la o escaladare a tensiunilor şi destabilizază situaţia globală”, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, în timpul unei întâlniri privind securitatea naţională din Districtul Federal Caucaz de Nord din Magas, după cum a raportat Interfax.

11119 afișări
Imaginea articolului Rusia priveşte cu teamă la cei 20.000 de soldaţi etalaţi de Alianţă: Exerciţiul NATO duce la escaladare

Exerciţiul NATO are loc în nordul Norvegiei, în Suedia şi în Finlanda şi implică 20.000 de soldaţi din 13 ţări.

Referindu-se la Ucraina, Patruşev a adăugat că „Occidentul este cu adevărat implicat în conflictul militar continuând să ofere asistenţă militară şi militar-tehnică pe scară largă”.

„Preşedintele Putin în discursul său la Adunarea Federală a vorbit despre soarta celor care şi-au trimis contingentele în ţara noastră şi a avertizat că acum consecinţele pentru orice intervine vor fi mult mai grave, că Rusia are arme capabile să lovească ţinte pe teritoriile lor”, a adăugat Patruşev.

Ambasadorul SUA la Moscova, Lynn Tracy, a fost chemată la Ministerul de Externe al Rusiei, unde i s-a transmis că încercările de a interveni în afacerile interne ale Rusiei vor fi aspru reprimate, inclusiv expulzarea oficialilor ruşi, a comunicat agenţia de presă rusă Tass, citând ministerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici