Rută turistică a bisericilor din Bucovina, promovată de CE

Autorităţile române, împreună cu Comisia Europeană, elaborează proiecte pentru promovarea a două rute culturale din România, a bisericilor fortificate şi a bisericilor cu frescă exterioară, a declarat joi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

40 afișări
Imaginea articolului Rută turistică a bisericilor din Bucovina, promovată de CE

Rută turistică a bisericilor din Bucovina, promovată de CE (Imagine: Lucian_Muntean/Mediafax Foto)

Flutur a spus, într-o conferinţă de presă, că în prezent se lucrează la proiectul privind bisericile cu frescă exterioară din Bucovina, din patrimoniul mondial UNESCO, care va fi racordat la celelalte rute culturale europene.

El a arătat că această rută, care cuprinde cele şapte biserici UNESCO din judeţul Suceava, va putea fi extinsă la celelalte biserici cu frescă exterioară din judeţ, dar şi la cele din judeţul Neamţ.

"Este un proiect complex pentru modernizarea căilor de acces şi înfiinţarea de centre de informare turistică", a spus preşedintele CJ Suceava.

În prezent, trei mănăstiri sucevene, Dragomirna, Suceviţa şi Moldoviţa, sunt reabilitate cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici