Ryanair s-a săturat de grevele din Franţa. Compania aeriană low-cost cere Uniunii Europene să intervină

Ryanair doreşte ca UE să oblige Franţa să permită zborurile în spaţiul său aerian atunci când controlorii de trafic aerian sunt în grevă, argumentând că recentele acţiuni sindicale au perturbat călătoriile pentru aproape 1 milion de pasageri.

3536 afișări
Imaginea articolului Ryanair s-a săturat de grevele din Franţa. Compania aeriană low-cost cere Uniunii Europene să intervină

Doi directori de la transportatorul low-cost s-au aflat luni la Bruxelles pentru a anunţa lansarea unei petiţii adresate preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spunând că grevele din Franţa, din cauza controversatului plan de reformă a pensiilor al preşedintelui Emmanuel Macron, au dus deja la sute de anulări în ultimele zile.

Ryanair doreşte ca Uniunea Europeană să forţeze Franţa să includă survolurile în definiţia "serviciului minim" pe care controlorii de trafic aerian sunt obligaţi să îl asigure, chiar şi atunci când sectorul este în grevă.

"Comisia Europeană nu a făcut nimic în această privinţă", a declarat Eddie Wilson, directorul general al Ryanair, argumentând că ar trebui să revină Bruxelles-ului sarcina de a garanta libertatea de circulaţie a pasagerilor din UE, informează POLITICO.

Compania spune că nu este corect ca pasagerii care nu călătoresc spre sau dinspre Franţa, ci doar survolează ţara, să fie afectaţi de o grevă franceză pe o problemă naţională.

"Oamenii pot înţelege, dacă vor să călătorească în Franţa şi există o grevă, <bine, aş putea fi afectat>", a declarat Neal McMahon, directorul de operaţiuni al companiei aeriene, reporterilor.

"Dar cineva care merge de la Valencia la Milano nu va putea înţelege că a fost întârziat sau potenţial anulat pentru că francezii sunt în grevă. Este imposibil pentru consumatori să înţeleagă acest lucru şi nu este corect", a adăugat el. 

Actualul val de greve a provocat 300 de anulări de zboruri şi 6.000 de călătorii întârziate, afectând 1 milion de pasageri, dintre care 80% nu zburau spre sau dinspre Franţa, au precizat directorii Ryanair.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici