S-a scumpit heroina

Consumatorii de droguri plătesc de două ori mai mult pe o doză de heroină al cărei preţ a ajuns la 70-80 de lei pe piaţa drogurilor din Capitală şi îşi pun viaţa în pericol în condiţiile în care, deşi concentraţia heroinei dintr-o doză a fost redusă, compuşii chimici au crescut.

138 afișări
Imaginea articolului S-a scumpit heroina

S-a scumpit heroina (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Bucureşti au organizat de la începutul acestui an zeci de acţiuni, în urma cărora au fost descoperite, în total, 2 kilograme de heroină, 200 de comprimate LSD şi 150 de pastile ecstasy.

Ciocan a precizat că numai în cursul zilei de marţi au fost descoperite la dealerii stradali 120 de doze de droguri. Miercuri, poliţiştii continuă acţiunile, având loc alte patru percheziţii.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a menţionat că preţul heroinei a crescut, în ultima vreme, ajungând de la 30-40 de lei la 70-80 de lei, iar concentraţia unei doze de heroină a scăzut de la 0,10 până la 0,02, crescând compuşii chimici. Acest fapt poate duce nu numai la afectarea sănătăţii consumatorilor, ci şi la riscul luării unor supradoze.

Peste 1.000 de consumatori de droguri au fost asistaţi, anul trecut, în cele 47 de Centre de Prevenire, Consiliere şi Evaluare Antidrog (CPECA) din toată ţara, heroina şi canabisul fiind principalele substanţe consumate.

Conform datelor furnizate de Agenţia Naţională Antidrog, în cadrul programelor de asistenţă integrată, au beneficiat de servicii specializate 1.007 de consumatori, 773 dintre aceştia folosind heroina, 126 - canabis, 37 - alcool, 18 - cocaină, 15 - tutun şi 14 - inhalante.

Dintre cei care au declarat heroina ca principală substanţă de consum, majoritatea sunt înregistraţi la CPECA Bucureşti şi Ilfov, respectiv 691 persoane.

De la începutul anului, peste o sută de dealeri stradali şi consumatori au fost depistaţi de poliţişti.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici