S-au lansat ateliere de lectură cu actori în cadrul proiectului 10 pentru Bac

  • Ministerul Culturii anunţă lansarea proiectului 10 pentru Bac, care se adresează elevilor de liceu şi care presupune organizarea unor ateliere de lectură
  • Scopul este de a promova creaţiile româmeşti care fac parte din materia pentru examenul de Bacalaureat.
99 afișări
Imaginea articolului S-au lansat ateliere de lectură cu actori   în cadrul proiectului 10 pentru Bac

S-au lansat ateliere de lectură cu actori în cadrul proiectului 10 pentru Bac

Cele trei ateliere interactive vor avea loc în zilele de 21, 22 şi 25 ianuarie pentru elevii din clasele IX-XII ale Colegiului Naţional Mihai Viteazul şi ale Colegiului Naţional Elena Cuza din Bucureşti.

„Echipa artistică este formată din actorii Andreea Bibiri, Adrian Ciobanu, Lucian Iftime şi Vlad Linta. Regizorul spectacolelor lectură este Mara Oprea. Irina Cerchia, filolog şi teatrolog, va fi moderatorul dezbaterilor. Pentru o bună coordonare a echipei de filmare a atelierelor, am apelat la sprijinul directorului de imagine Ştefan Coman. Managerul proiectului este Crina Linta, actriţă şi fondatoarea Asociaţiei Arte dell'Anima”, a anunţat Ministerul Culturii.

În cadrul spectacolelor vor fi dezbătute opere ale unor mari autori români, printre care Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Marin Preda, Camil Petrescu, etc.

Spectacolele lectură sunt gratuite, iar la finalul proiectului va fi realizat un material audio-video care va fi transmis şi către alte licee, a mai anunţat Ministerul Culturii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici