Video Şaisprezece persoane reţinute pentru contrabandă cu ţigări aduse din Ucraina

Şaisprezece membri ai unei grupări de traficanţi de ţigări au fost reţinuţi, fiind prinşi de poliţiştii de frontieră maramureşeni în timp ce transportau aproximativ 35.000 de pachete de ţigări aduse din Ucraina, în valoare de peste 60.000 de euro.

1665 afișări

Anchetatorii au stabilit că gruparea infracţională era formată din 20 de persoane, români şi ucraineni, acţiunea de prindere a acestora fiind declanşată vineri. Astfel, poliţiştii de frontieră maramureşeni, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Maramureş, au identicat şi reţinut, vineri, în jurul orei 22.00, în localitata Ocna Şugatag, patru autoturisme în care erau opt membri ai grupării. La scurt timp, în colaborare cu poliţiştii de la Postul de Poliţie Budeşti, au fost reţinute alte două autoturisme, conduse de două persoane domiciliate în Argeş, în maşini fiind găsite 21.408 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană, marca Viceroy, se arată într-un comunicat de duminică al Poliţiei de Frontieră.

Ulterior, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1.00, cu sprijinul lucrătorilor de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Negreşti, au fost reţinuti trei membri ai grupării, în timp ce încercau să fuga spre Satu Mare cu un alt autoturism aparţinând unuia dintre ei.

Sâmbătă dimineaţă, anchetatorii au făcut o percheziţie la un imobil din localitatea Ocna Şugatag unde erau depozitate iniţial ţigările de contrabandă, fiind găsite 13.500 de pachete de ţigări.

La scurt timp după percheziţii au mai fost reţinuţi încă cinci membri ai grupării, respectiv cei care avea rolul de a transporta ţigările de la frontieră până la primul loc de depozitare. De asemenea, anchetatorii au identificat alte două autoturisme folosite în activitatea infracţională.

Toate cele aproape 35.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, marca Viceroy, în valoare de peste 60.000 de euro, au fost confiscate. De asemenea, anchetatorii au confiscat 30.300 de lei şi 2.090 de euro, bani găsiţi la unii membri ai grupării, precum şi şase staţii de emisie-recepţie folosite de aceştia, şi au indisponibilizat opt autoturisme.

Procurorii DIICOT - Maramureş au emis, sâmbătă, ordonanţe de reţinere pentru liderul grupării, Robert E. şi alţi 15 membri, cu domiciliile în judeţele Maramureş şi Argeş. Aceştia vor fi prezentaţi, duminică, instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru complicitate la contrabandă şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Totodata, anchetatorii au început urmărirea penală şi faţă de alte trei persoane, tot din judeţul Maramureş, aceştia fiind cercetaţi în stare de libertate.

În cazul cetăţenilor ucraineni implicaţi în contrabanda cu ţigări au fost anunţate autorităţile de frontieră din Ucraina, urmând să se desfăşoare în comun măsuri specifice de identificare, a precizat sursa citată.

Potrivit anchetatorilor, cetăţenii ucraineni au transportat ţigările, de provenienţă ucraineană, în România, până pe malul râului Tisa, cu ajutorul unor bărci pneumatice. De aici, câţiva membri ai grupării au dus ţigările până la domiciliul unuia dintre aceştia, din localitatea maramureşeană Câmpulung la Tisa. Acţiunea era supravegheată de alţi membri ai grupării.

Ulterior, ţigările de contrabandă erau duse cu microbuze la un alt imobil din localitatea Ocna Şugatag, aparţinând unui alt membru al grupării, de unde erau vândute unor persoane din Baia Mare şi din judeţului Argeş.

În cadrul grupării, unii membrii aveau rolul de a asigura transportul în calitate de antemergători. Aceştia erau permanent în legătură cu cei care transportau ţigările, prin intemediul unor staţii performante de emisie-recepţie, instalate pe toate autoturismele folosite în activitatea infracţională, precizează Poliţia de Frontieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici