Sală polivalentă de 15.000 de locuri după modelul celei de la Cluj, şi la Braşov

Primăria Braşov vrea să investească într-o sală polivalentă de 15.000 de locuri, care ar urma să fie construită pe locul fostului stadion municipal din oraş, demolat de mai mulţi ani. Deocamdată, de la bugetul local a fost alocată suma de 1,5 milioane de lei pentru studiul de fezabilitate.

485 afișări
Imaginea articolului Sală polivalentă de 15.000 de locuri după modelul celei de la Cluj, şi la Braşov

Sală polivalentă de 15.000 de locuri după modelul celei de la Cluj, şi la Braşov

Primăria Braşov a obţinut, la finele anului trecut, un certificat de urbanism pentru a începe să schiţeze proiectul unei Săli Polivalente de 15.000 de locuri, care ar urma să fie construită pe locul fostului stadion municipal, demolat în urmă cu câţiva ani.

Deocamdată, pentru realizarea acestui proiect, de la bugetul local a fost alocată suma de 1,5 milioane de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate, care va stabili dimensiunea şi costul exact al proiectului.

Pentru a construi sala, edilii Primăriei se vor inspira după modelul de la Cluj.

”Avem prevăzuţi bani în buget pentru studiul de fezabilitate, dar pentru a scurta cât mai mult termenul până la care putem scoate la licitaţie lucrările, domnul primar a luat legătura cu primarul de la Cluj pentru a obţine informaţii legate de sala polivalentă din Cluj şi chiar arhitectul-şef de la Braşov a fost acolo pentru a se documenta la faţa locului. În funcţie de costurile care vor reieşi din studiul de fezabilitate şi de fondurile disponibile, fie că sunt ale noastre de la bugetul local, fie că sunt atrase, vom scoate la licitaţie ori proiectul tehnic şi execuţie în acelaşi contract, sau separat, proiectul tehnic şi apoi lucrarea propru-zisă”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

În ceea ce priveşte finanţarea, edilii braşoveni iau în calcul mai multe variante: finanţarea prin intermediul Companiei de Investiţii, accesarea de finanţări nerambursabile de la Uniunea Europeană sau construcţia cu fonduri proprii.

Autorităţile preconizează că investiţia ar putea fi terminată în următorii doi ani, în funcţie de cât de repede găsesc finanţare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici