Sălaj: Un chirurg a murit din cauza unor complicaţii pe fondul unei suspiciuni de gripă A/H1N1

Un medic din Zalău, specializat în chirurgie infantilă, a murit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o clinică din Cluj-Napoca, din cauza unor complicaţii pe fondul unei suspiciuni de gripă A/H1N1.

81 afișări
Imaginea articolului Sălaj: Un chirurg a murit din cauza unor complicaţii pe fondul unei suspiciuni de gripă A/H1N1

Sălaj: Un chirurg a murit din cauza unor complicaţii pe fondul unei suspiciuni de gripă A/H1N1

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, Ligia Marincaş, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că medicul a fost internat, anul trecut, după Crăciun, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Sălaj cu suspiciunea de gripă A/H1N1.

"Medicul a fost internat imediat după Crăciun în Spitalul Judeţean de Urgenţă Sălaj, cu afecţiuni respiratorii. Fiind suspect de gripă nouă, i s-a administrat Tamiflu, iar când starea de sănătate a permis transportarea el a fost mutat la o clinică din Cluj. Acolo a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza unor complicaţii medicale pe fondul suspiciunii de gripă nouă", a spus Marincaş.

Potrivit sursei citate, cauza exactă a morţii se va cunoaşte după efectuarea necropsiei.

Aceasta a afirmat că moartea medicului este o pierdere pentru sistemul sanitar românesc, el fiind recunoscut la nivel naţional ca un bun profesionist în chirurgia infantilă.

"Cât timp a fost internat în Sălaj, diagnosticul nu a putut fi confirmat, din cauza complicaţiilor medicale, iar noi nu avem date despre evoluţia stării de sănătate după ce a fost transferat la Cluj. Mai multe vom şti abia zilele următoare, după ce vom discuta cu colegii clujeni şi după ce se face necropsia", a declarat Marincaş.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, aflat la Zalău, a declarat, sâmbătă,într-o conferinţă de presă, că medicul Toth Istvan, în vârstă de 42 de ani, era un profesionist, un tânăr de perspectivă, iar pierderea lui înseamnă mult pentru sistemul sanitar românesc.

"Ştiu despre acest caz, este tragic, acum trei - patru săptămâni am fost solicitat şi am acordat tot sprijinul pe care l-am putut acorda, este o pierdere pentru sistemul sanitar întrucât era un profesionist şi un tânăr de perspectivă", a spus Cseke Attila.

Ministrul a adăugat că mai multe date despre cauzele decesului medicului chirurg se vor cunoaşte abia după efectuarea necropsiei în zilele următoare

Chirurgul a organizat în 2009, la Zalău, un seminar medical în cadrul căruia au fost operaţi de hipospadias zece băieţi din mai multe judeţe, toţi cu vârste foarte mici.

Seminarul respectiv a fost o premieră pentru România, întrucât operaţiile s-au desfăşurat sub coordonarea chirurgului Ahmed Hadidi, de naţionalitate egipteană, cel mai bun specialist la nivel mondial în tratarea hipospadiasului, o afecţiune ce apare la un caz din 300.000.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici