Salarii reduse cu 30 % de la 1 februarie pentru directorii şi inginerii şefi de la CNH Petroşani

Directorii şi inginerii şefi de la Compania Naţională a Huilei din Petroşani vor avea, din 1 februarie, salarii reduse cu circa 30 la sută, decizia fiind luată, sâmbătă, de administraţie şi sindicatul Muntele, care reprezintă angajaţii societăţii.

119 afișări
Imaginea articolului Salarii reduse cu 30 % de la 1 februarie pentru directorii şi inginerii şefi de la CNH Petroşani

Salarii reduse cu 30 % de la 1 februarie pentru directorii şi inginerii şefi de la CNH Petroşani (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor sindicatului Muntele, formaţiune sindicală care are reprezentativitate la nivel de Compania Naţională a Huilei Petroşani, salariile directorilor, precum şi ale inginerilor şefi (cei din CNH, dar şi cei de la unităţile miniere) vor fi reduse, din 1 februarie, cu aproximativ 30 de procente.

Decizia a fost luată de comun acord, sindicate - administraţie CNH, şi reprezintă "o măsură matură" care să echilibreze raportul muncă/eficienţă într-un cadru economic nefavorabil societăţii huilei.

Astfel, toţi directorii şi inginerii şefi angajaţi la CNH Petroşani, respectiv 54 de persoane, vor avea veniturile diminuate.

În timp ce directorul general al CNH are un salariu stabilit de Ministerul Economiei, la nivelul unui secretar de stat, existau directori şi ingineri şefi care încasau lunar în jur de 7.000 de lei.

Compania Naţională a Huilei din Petroşani nu a mai primit ajutor de stat în anul 2011, singurele venituri ale societăţii fiind cele obţinute din vânzarea cărbunelui.

Totodată, actualul preţ de vânzare a huilei, calcul făcut pe gigacalorie, nu acoperă costurile de exploatare şi cu angajaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici