Salarii umilitoare pentru medici

Nu e o noutate că salariile medicilor sunt cel puţin indecente dacă ne raportăm la natura profesiei, aceea de a lucra cu vieţile oamenilor, dar şi la numărul de ani pe care se întinde pregătirea universitară de specialitate.

20 afișări
Imaginea articolului Salarii umilitoare pentru medici

Salarii umilitoare pentru medici (Imagine: Mediafax Foto)

După şase ani de facultate, absolventul de medicină se trezeşte cu un salariu net de o mie de lei, iar după rezidenţiat se apropie timid de două mii. Măsura anunţată recent de către preşedintele Traian Băsescu, prin care fondul de salarii pentru tot aparatul bugetar din România se reduce cu 25%, a ridicat multe semne de întrebare în rândul halatelor albe, cea mai firească fiind: "Cât ne mai umilesc?".

Dacă şeful Colegiului Medicilor le descrie franc drept "batjocoritoare", Sergiu Neguţ, director adjunct al CMU, sugerează o comparaţie cu veniturile celorlalţi bugetari: "Salariul unui medic din sistemul de stat este de cele mai multe ori mic chiar şi în linia de plată a bugetarilor, ceea ce încurajează sistemul de plăţi informale care afectează calitatea sistemului de sănătate de stat".

Citeşte mai multe despre salariile medicilor pe www.businessmagazin.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici