Salariile angajaţilor unei primării din Gorj, reduse cu 20 % pentru a continua investiţiile

Angajaţii Primăriei Băleşti, din judeţul Gorj, primesc salarii mai mici cu 20 la sută. Decizia a fost luată de primarul din localitate, cu acordul salariaţilor, în condiţiile în care nu mai sunt bani pentru continuarea investiţiilor din localitate.

518 afișări
Imaginea articolului Salariile angajaţilor unei primării din Gorj, reduse cu 20 % pentru a continua investiţiile

Salariile angajaţilor unei primării din Gorj, reduse cu 20 % pentru a continua investiţiile

Toţi cei 50 de angajaţi ai Primăriei Băleşti primesc salarii mai mici cu 20%, după ce conducerea instituţiei a anunţat că nu mai sunt bani pentru cofinanţarea proiectelor privind investiţiile în localitate.

Angajaţii au semnat că sunt de acord cu această măsură, sperând să recupereze diferenţa la rectificarea bugetară promisă de Guvern în luna iulie.

"Am luat această măsură tocmai pentru a nu ne bloca. În urmă cu două luni am luat o decizie, împreună cu ceilalţi din conducere, să diminuăm salariile, cu acordul angajaţilor, cu 20%. Am făcut acest lucru pentru a ne continua în perfectă stare proiectele pe care le avem de implementat la nivelul comunei, pe partea de cofinanţare. Toţi angajaţii au fost de acord. Aşteptăm rectificarea bugetară, se pot recupera banii pe parcurs. S-au majorat salariile şi acum trebuie să asigurăm sursa de finanţare", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

Lunar, primăria are nevoie de peste 200.000 de lei pentru plata salariilor.

"Propunerea a venit ca o necesitate de a funcţiona primăria. Mă afectează undeva la peste 800 de lei, personal", a precizat Spiridon Nicolescu, unul dintre angajaţi.

Măsura de reducere a salariilor cu 20% a fost luată şi în cazul primarului. În total, până acum au fost economisiţi de la fondul de salarii aproximativ 50.000 de lei, din care va fi achitat procentul de cofinanţare la lucrările la canalizare şi la o grădiniţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici