Salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap dintr-o comună din Gorj nu au mai fost plătite de trei luni

Primăria comunei Roşia de Amaradia, judeţul Gorj, nu a mai plătit de trei luni salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap, din cauza lipsei banilor. În comună sunt 52 de persoane care ar fi trebuit să primească lunar câte 2.200 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

261 afișări
Imaginea articolului Salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap dintr-o comună din Gorj nu au mai fost plătite de trei luni

Salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap dintr-o comună din Gorj nu au mai fost plătite de trei luni

Cei 52 de însoţitori ai persoanelor cu handicap din comuna Roşia de Amaradia nu şi-au mai primit de trei luni salariile de la primărie.

Autorităţile locale spun că nu au primit sumele necesare, pe care le-au cerut la rectificarea bugetară.

„De trei luni nu au primit banii. Astăzi a fost a treia lună. Efectiv nu sunt bani. Am avut bani doar până în iunie, ce am mai pus şi noi de la primărie, o lună, dar sunt foarte mulţi. Sunt 52 de persoane şi bugetul primăriei este insuficient să suporte o astfel de cheltuială. O cheltuială anuală pentru plata celor 52 de cazuri presupune un efort financiar de 15 miliarde de lei vechi. S-au dat doar 740.000 de lei la începutul anului, deci doar jumătate, iar dacă ar fi să acopăr din toate veniturile primăriei, care înseamnă doar impozite şi taxe locale, pentru că nu am alţi agenţi economici care să alimenteze bugetul, ar însemna 670.000 de lei, dacă achită toţi cetăţenii, dacă ar fi achitat pâna la data la care vorbim acum în integritate. Însemna insuficient să asigur întreaga cheltuială până la sfârşitul anului”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

Acesta a mai spus că fiecare persoană ar trebui să primească lunar câte 2.200 de lei, suma totală pe care primăria trebuie să o plătească fiind de peste 110.000 de lei pe lună.

„E o situaţie neplăcută. Cheltuiala pentru fiecare persoană e 2.200 de lei lunar, salariul minim pe economie. Aşteptăm rectificarea de Guvern, e singura variantă care ne poate ajuta să salvăm situaţia însoţitorilor persoanelor cu handicap. Am înţeles că astăzi au adoptat-o, numai că sumele sunt sub 20% din ce am cerut noi, primarii", a spus primarul.

Edilul a cerut la rectificarea bugetară 760.000 de lei pentru însoţitorii persoanelor cu handicap şi 1.300.000 de lei pentru alte cheltuieli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici