Salariile personalului auxiliar din sănătate, calculate în ianuarie după algoritmul din decembrie

Vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor TESA din Sănătate, Ioan Butariu, a spus, marţi, că, în lipsa precizărilor MS, salariile personalului auxiliar au fost calculate în ianuarie după acelaşi algoritm din decembrie 2009, şi nu după Legea salarizării unitare, pentru a evita bulversarea angajaţilor.

496 afișări
Imaginea articolului Salariile personalului auxiliar din sănătate, calculate în ianuarie după algoritmul din decembrie

Salariile personalului auxiliar din sănătate, calculate în ianuarie după algoritmul din decembrie

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor TESA din Sănătate au reclamat, marţi, într-o conferinţă de presă, probleme în aplicarea noii legislaţii salariale în spitale şi faptul că Ministerul Sănătăţii (MS) nu a făcut precizările necesare în acest sens, deşi sindicaliştii au cerut acest lucru într-o scrisoare trimisă la începutul lunii decembrie 2009.

În acest context, vicepreşedintele federaţiei sindicale a declarat că salariile din luna ianuarie pentru personalul auxiliar nu au fost calculate în baza Legii 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, ci după acelaşi algoritm din decembrie 2009.

"Salariile au fost acordate după algoritmul din decembrie, pentru că altfel am fi avut bulversări la nivelul angajaţilor. Am calculat pe vechea grilă pentru că ne-a fost teamă să nu bulversăm sistemul sanitar. Noi nu am ştiut cum e mai bine şi de aceea aşteptăm precizări de la Ministerul Sănătăţii, pentru că nu ştim cum îi vom plăti în februarie", a declarat Ioan Butariu.

El a adăugat că sindicaliştii sunt nemulţumiţi de modul de abordare de către Ministerul Sănătăţii a problemelor specifice sectorului sanitar din legea salarizării unitare şi nu înţeleg prevederile din actul normativ privind acordarea sporurilor.

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor TESA din Sănătate au mai reclamat faptul că trebuie făcută reîncadrarea unor funcţii pentru care nu există criterii şi au semnalat absenţa unor funcţii, precum cea de garderobier, din structura de funcţii a Legii 330.

Reprezentanţii Ministerului Muncii declarau, în 18 februarie, că acordarea salariilor în baza vechii legislaţii este imposibilă, pentru că odată cu aplicarea Legii 330/2009 au fost abrogate vechile prevederi legale şi toată lumea este obligată să aplice noile reglementări, în caz contrar ei fiind în ilegalitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici