Salariile siderurgiştilor de la ArcelorMittal Galaţi rămân la acelaşi nivel

Salariile siderurgiştilor de la ArcelorMittal Galaţi vor rămâne la acelaşi nivel, conducerea combinatului anunţându-i pe sindicalişti că, în contextul economic actual, nu se poate pune problema unor majorări salariale.

18 afișări
Imaginea articolului Salariile siderurgiştilor de la ArcelorMittal Galaţi rămân la acelaşi nivel

Salariile siderurgiştilor de la ArcelorMittal Galaţi rămân la acelaşi nivel

Sindicatele şi administraţia combinatului ArcelorMittal Galaţi au avut, luni, o întâlnire în cadrul căreia s-a purtat negocierea trimestrială prevăzută în contractul colectiv de muncă la nivelul unităţii siderurgice gălăţene. Cei din conducerea combinatului le-au spus însă sindicaliştilor că nu se poate pune problema unor majorări salariale.

Potrivit unor surse sindicale, administraţia combinatului a susţinut, în cadrul acestei întâlniri, că lipsa comenzilor şi căderea pieţei oţelului fac imposibilă discuţia despre eventuale majorări salariale. În plus, susţin sindicaliştii, cei din conducerea ArcelorMittal au spus că susţinerea financiară a schemelor de plecări voluntare este un alt motiv pentru care majorările salariale nu pot fi luate în calcul.

"A fost o discuţie pe situaţia din trimestrul doi. Am înţeles de la cei din administraţie că situaţia ar fi într-un uşor reviriment pe piaţa oţelului, dar că şi în aceste condiţii producem cu 50 la sută mai puţin decât în luna septembrie a anului trecut. Ni s-a spus aşadar că suntem cu mult sub pragul de rentabilitate şi că nu se poate discuta despre măriri salariale la ArcelorMittal Galaţi", a declarat Nelu Macovei, vicepreşedinte al FSS Metarom, cea mai importantă structură sindicală de la combinatul gălăţean.

În schimb, reprezentanţii sindicatului Solidaritatea au precizat că administraţia va trebui să respecte anumite condiţii în situaţia în care nu se pune problema majorărilor salariale.

"Am cerut ca în procesul-verbal al acestei şedinţe să se consemneze că sindicatul Solidaritatea va fi de acord cu menţinerea salariilor la aceleaşi valori cu condiţia să nu se dispună nicio măsură pentru diminuarea veniturilor actuale ale angajaţilor", a declarat Florin Cerchez, vicepreşedinte al Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor.

Reprezentanţii combinatului siderurgic gălăţean au refuzat să comenteze cele discutate în şedinţa de luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici