Salina de la Slănic Prahova se confruntă cu o criză de comenzi din cauza lipsei ninsorilor

Salina de la Slănic Prahova se confruntă cu o criză de comenzi, în condiţiile în care nu a nins, iar drumarii nu au epuizat stocurile de sare, conducerea salinei spunând că, dacă situaţia va rămâne neschimbată în ianuarie, angajaţii vor primi salarii diminuate în raport cu valoarea vânzărilor.

824 afișări
Imaginea articolului Salina de la Slănic Prahova se confruntă cu o criză de comenzi din cauza lipsei ninsorilor

Salina de la Slănic Prahova se confruntă cu o criză de comenzi din cauza lipsei ninsorilor (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Potrivit directorului salinei de la Slănic Prahova, Liviu Soare, comenzile de sare pentru luna ianuarie au scăzut la jumătate, comparativ cu luna decembrie a anului trecut, în condiţiile în care nu a nins, iar firmele de deszăpezire, care sunt principalii clienţi ai salinei în această perioadă, nu au consumat stocurile de sare făcute luna trecută.

Liviu Soare a declarat corespondentului MEDIAFAX că salina are capacitatea de a produce minimum o mie de tone de sare pe zi dacă se lucrează la trei schimburi, însă producţia salinei merge în prezent în stocuri, nefiind vândută din lipsă de comenzi.

"Estimăm o scădere a producţiei cu 50 la sută în luna ianuarie faţă de luna trecută", a spus directorul Liviu Soare.

El a precizat că salariile celor aproximativ 300 de angajaţi ai salinei vor fi "actualizate" în raport cu vânzările şi cu producţia, ceea ce înseamnă că dacă pe parcursul întregii luni nivelul comenzilor se va menţine scăzut, veniturile salariale pe luna aceasta vor fi mai mici.

De la începutul anului şi până în prezent, salina de la Slănic Prahova a realizat o producţie de aproximativ 2.500 de tone de sare.

Anul trecut salina de la Slănic Prahova a vândut 110.000 de tone de sare, peste jumătate din această cantitate, respectiv 60.000 de tone, fiind vândută către firmele de deszăpezire.

Salina de la Slănic aparţine Societăţii Naţionale a Sării şi se autofinanţează, potrivit directorului Liviu Soare în ultimii ani activitatea salinei fiind pe profit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici