Salutul prin atingerea cotului este nesigur în pandemie. Cum recomandă OMS să ne salutăm între noi

  • Salutul prin atingerea cotului este nesigur
  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat încă din martie să evităm chiar şi salutul prin atingerea cotului
  • Tedros Adhanom Ghebreyesu spune că preferă să-şi ducă mâna la inimă în semn de salut
2278 afișări
Imaginea articolului Salutul prin atingerea cotului este nesigur în pandemie. Cum recomandă OMS să ne salutăm între noi

Salutul prin atingerea cotului este nesigur în pandemie. Cum recomandă OMS să ne salutăm între noi

A fost agitaţie mare zilele astea după ce a apărut un articol despre cât de nesigur poate fi salutul prin atingerea cotului.

Acest lucru nu este, însă, o noutate. Şeful organizaţiei mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesu, ne-a recomandat să evităm chiar şi acest gest, încă de la începutul pandemiei.

El a spus într-o postare pe Twitter că preferă să ducă mâna la inimă când se întâlneşte cu cineva.

„Un salut este o convenţie. Nu contează exact ce faci prin acel salut, atât timp cât celălalt înţelege că îl saluţi şi cei doi se recunosc şi performează un anumit gest. Unele saluturi sunt bazate pe atingere, altele nu”, a explicat antropologul Radu Umbreş.

„Să nu credeţi că dacă ne-am întoarce în timp acum 200 de ani şi am întinde mâna unui ţăran român ar şti ce vrem de la el. Probabil s-ar uita la noi ciudat. Culturile se schimba, gesturile se importa, nimic nu este nou sub soare”, conchide Umbreş.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici