Salvamontiştii au mărit efectivele pentru ridicarea bucăţilor din elicopterul prăbuşit

Echipele de anchetatori au reluat joi, în jurul orei 15.00, cercetarea la locul unde s-a prăbuşit elicopterul militar israelian, aceştia solicitând suplimentarea numărului de salvamontişti care să ajute la ridicarea bucăţilor din epava aeronavei.

47 afișări
Imaginea articolului Salvamontiştii au mărit efectivele pentru ridicarea bucăţilor din elicopterul prăbuşit

Salvamontiştii au mărit efectivele pentru ridicarea bucăţilor din elicopterul prăbuşit (Imagine: Tiu Marin/Mediafax Foto)

La primele ore ale dimineţii, ceaţa foarte densă i-a împiedicat pe anchetatori să coboare în Poiana Guţanului, însă după ce ceaţa s-a ridicat s-a pornit un vânt foarte puternic.

"Eu am survolat cu un elicopter zona şi nu era nimeni acolo, în jurul orei 14.00. Toţi sunt la bază şi nu ştiu ce vor face. Acum e senin, dar bate un vânt foarte puternic şi sunt zero grade Celsius", a spus Fănică Boboc, şeful Seviciului Salvamont Bran.

Mircea Opriş, şeful Salvamont România, a declarat că în jurul orei 15.00 anchetatorii i-au solicitat să suplimenteze numărul de salvamontişti pentru a ridica bucăţile de aeronavă.

"Acum mi s-au solicitat mai multe persoane. Vom trimite încă 12 băieţi pentru ridicarea şi transportul pieselor de elicopter. Asta am fost rugat", a spus Opriş.

Acesta nu a putut preciza dacă s-au finalizat căutările pentru recuperarea rămăşiţelor celor şapte militari morţi în accidentul aviatic, dar a spus că este posibil să mai fie găsite urme după îndepărtarea pieselor mari ale epavei.

Echipele de anchetatori nu au putut relua, joi dimineaţă, cercetarea la locul prăbuşirii elicopterului militar israelian în Munţii Bucegi, zona Fundata - Zărneşti, din cauza ceţii foarte dense, rămânând la o stână şi la refugii din apropiere.

În cursul zilei de miercuri, anchetatorii au făcut cercetări la locul tragediei de la ora 08.00 dimineaţa până la orele 18.00, când s-au retras din cauza vremii nefavorabile.

Echipele de anchetatori au ajuns în Poiana Guţanului, miercuri dimineaţă, de la ora 08.00, cu ajutorul salvamontiştilor, jandarmilor montani şi vânătorilor de munte care au instalat frângii de coborâre pe stânci.

MApN a anunţat, luni seară, că un elicopter israelian de tip CH 53 a pierdut legătura radio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian, ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizată din aer în zona Fundata - Zărneşti. La bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni şi un militar român. Potrivit MApN, în urma producerii catastrofei aeriene de luni, din judeţul Braşov, echipele de căutare-salvare nu au găsit supravieţuitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici