Salvamontiştii din Buşteni i-au recuperat pe cei patru turişti blocaţi în Masivul Bucegi

Salvamontiştii din staţiunea prahoveană Buşteni i-au recuperat, miercuri seară, pe cei patru turişti care rămăseseră blocaţi pe Valea Caraimanului din Masivul Bucegi, acţiunea de recuperare durând aproape cinci ore.

52 afișări
Imaginea articolului Salvamontiştii din Buşteni i-au recuperat pe cei patru turişti blocaţi în Masivul Bucegi

Salvamontiştii din Buşteni i-au recuperat pe cei patru turişti blocaţi în Masivul Bucegi (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, echipele de salvatori montani au reuşit să recupereze şi să-i ducă în staţiunea Buşteni pe patru turişti, doi bărbaţi şi două femei, care miercuri după-amiază rămăseseră blocaţi pe Valea Caraimanului din Masivul Bucegi.

Cei patru urcaseră pe munte din staţiunea Buşteni, fără să fie echipaţi corespunzător şi purtând încălţăminte sport, în condiţiile în care pe munte traseele sunt acoperite cu zăpadă îngheţată, a afirmat şeful Salvamont Buşteni.

Turiştii au fost recuperaţi după o acţiune care a durat aproape cinci ore, cei patru fiind conduşi în staţiunea Buşteni.

Salvamontiştii le reamintesc turiştilor că în această perioadă a anului toate traseele montane sunt închise, iar cei care vor să urce pe munte pot folosi instalaţiile de transport pe cablu.

Patru turişti au rămas blocaţi, miercuri după-amiază, pe Valea Caraiman din Masivul Bucegi, ei solicitând intervenţia salvamontiştilor care au plecat în căutarea lor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici