Salvamontiştii intervin pentru salvarea a trei turişti israelieni blocaţi în Masivul Făgăraş

Salvamontiştii intervin, duminică, pentru salvarea a trei turişti israelieni, plecaţi de şapte zile în Masivul Făgăraş. Turiştii nu pot ajunge la baza muntelui din cauza vremii şi a epuizării, iar intervenţia salvamontiştilor este îngreunată de un perete de gheaţă.

996 afișări
Imaginea articolului Salvamontiştii intervin pentru salvarea a trei turişti israelieni blocaţi în Masivul Făgăraş

Salvamontiştii intervin pentru salvarea a trei turişti israelieni blocaţi în Făgăraş

Trei turişti israelieni sunt blocaţi, duminică, în Masivul Făgăraş, la refugiul Vistea Mare de sub vârful Moldoveanu, iar două echipe de la Salvamont Nucşoara merg să-i recupereze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit salvamontiştilor, turiştii străini au plecat în 5 martie spre zona Făgăraş, pe atunci vremea frumoasă permiţând expediţia.

Epuizaţi fizic şi fără provizii, turiştii nu s-au mai putut întoarce la baza muntelui, astfel că au alertat salvatorii.

Salvamontiştii argeşeni au plecat spre locul solicitării.

"Două echipaje Salvamont Nucşoara au plecat într-o misiune de salvare a trei turişti israelieni blocaţi din cauza vremii rele şi a epuizării la refugiul Vistea", arată Salvamont Nucşoara pe o reţea de socializare.

Salvamontiştii susţin că duminică vor ajunge la turiştii blocaţi, acţiunea de recuperare fiind extrem de dificilă din cauza unui perete de gheaţă din apropierea refugiului.

Din datele pe care le deţin salvatorii, turiştii străini nu sunt răniţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici