Salvaţi Copiii: Republica Moldova are de patru ori mai mulţi refugiaţi decât capacitatea de cazare

  • Republica Moldova are de patru ori mai mulţi refugiaţi decât capacitatea de găzduire.
  • De aceea, reprezentanţii Organizaţiei Salvaţi Copiii au decis să acorde asistenţă umanitară mamelor şi copiilor care s-au refugiat în Republica Moldova.
256 afișări
Imaginea articolului Salvaţi Copiii: Republica Moldova are de patru ori mai mulţi refugiaţi decât capacitatea de cazare

Salvaţi Copiii: Republica Moldova are de patru ori mai mulţi refugiaţi decât capacitatea de cazare

Un transport cu aproape 250.000 de produse igienico-sanitare (scutece, şerveţele umede şi absorbante) a plecat, marţi, spre Chişinău, prin vama Albiţa. Ajutoarele sunt pentru 22.000 de bebeluşi, copii de vârstă mică si mamele lor, au anunţat organizatorii.

Aproape 100.000 de refugiaţi ucraineni se află pe teritoriul Republicii Moldova, dintre care aproximativ 40.000 sunt copii.

Mamele şi copiii din Ucraina sunt cazaţi în 100 de centre pentru refugiaţi.

Un raport al Agenţiei ONU pentru refugiaţi arăta că, deşi Republica Moldova dispune de o capacitate de gestionare a unui flux de 25.000 de refugiaţi, în prezent găzduieşte un număr de patru ori mai mare, conform datelor oficiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici