Salvatorii au scos la suprafaţă trupurile a patru mineri morţi în mina Petrila

Salvatorii au scos la suprafaţă trupurile neînsufleţite a patru dintre cei opt mineri rămaşi în subteranul minei Petrila, a anunţat, luni seară, prefectul de Hunedoara Aurel Pricăjan.

45 afișări
Imaginea articolului Salvatorii au scos la suprafaţă trupurile a patru mineri morţi în mina Petrila

Salvatorii au scos la suprafaţă trupurile a patru mineri morţi în mina Petrila (Imagine: Mediafax Foto)

Prefectul judeţului Hunedoara a spus că trupurile neînsufleţite sunt transportate, la ora transmiterii acestei ştiri, către morga unui spital,.

Potrivit prefectului, minerii scoşi din mină sunt Elekes Attila, Dan Mateş, Nicolae Puian şi Daniel Frăţile.

Dan Aurel Pricăjan a afirmat că operaţiunea de scoatere a acestora, de către cei nouă mineri salvatori care au intrat în mină în jurul orei 13.45, a durat "trei - patru" ore, iar vieţile salvatorilor nu au fost puse în pericol în acest timp.

Prefectul a adăugat că şi trupurile neînsufleţite ale celorlalţi patru mineri aflaţi în mină vor fi scoase "în cel mai scurt timp", în funcţie de rezultatele controalelor atmosferei din subteran şi de planul de intervenţie întocmit de comisia care lucrează la aceasta.

Scoaterea ultimilor patru mineri morţi, posibilă doar după repararea tubului de aeraj

Secretarul de stat în Ministerul Economiei şi Finanţelor Viorel Palaşcă a declarat, luni seară, că operaţiunea de scoatere a trupurilor ultimilor patru mineri morţi în subteranul minei Petrila va avea loc numai după repararea tubului de aeraj, avariat în urma unei surpări provocate de explozie.

Potrivit lui Viorel Palaşcă, operaţiunea de scoatere a ultimilor patru mineri morţi în subteranul din Petrila va avea loc numai după repararea tubului de aeraj, care a fost avariat în urma unei surpări provocate de explozia de sâmbătă.

Palaşcă nu a precizat exact când va avea loc această operaţiune.

Potrivit unor surse din cadrul autorităţilor hunedorene, scoaterea trupurilor ultimelor patru victime nu s-ar putea face în cursul nopţii de luni spre marţi, ci, cel mai probabil, în cursul zilei de marţi.

O altă echipă de salvatori care a intrat, luni dimineaţă, în mina Petrila pentru a face verificări a ieşit din subteran, în jurul orei 14.20, însă aceştia nu s-au apropiat de zona în care au avut loc cele două explozii şi unde se află trupurile celor opt mineri morţi.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila. În urma deflagraţiilor, 12 mineri şi salvatori au murit, iar alţi 14 au fost răniţi.

Opt din cei 14 răniţi în exploziile de la mina Petrila au fost aduşi, duminică dimineaţă, în Capitală. Cinci dintre ei sunt internaţi la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri, unde au fost operaţi şi se află la terapie intenisvă, în stare foarte gravă, iar alţi trei mineri sunt internaţi, tot în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Ceilalţi şase răniţi au rămas internaţi la Spitalul de Urgenţă din Petroşani.

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, duminică la prânz, că programul de intervenţie pentru scoaterea trupurilor minerilor morţi din mina Petrila trebuie să îmbine timpul "rezonabil" cu reducerea riscurilor.

"Opţiunea noastă este de a îmbina un timp rezonabil şi riscuri cât mai mici, o soluţie care să nu repete riscurile pe care şi le-au asumat sâmbătă echipele de salvatori care au intrat în mină", a spus Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici