Sandu Geamănu şi Tinel Nicolae, reţinuţi de Parchetul Capitalei

Parchetul Capitalei a emis, marţi seara, ordonanţe de reţinere pe numele lui Ilie Alexandru, zis Sandu Geamănu, şi a lui Tinel Nicolae, împuşcat şi agresat de gărzile lui Gigi Becali, cei doi fiind acuzaţi şi pentru implicare în furtul maşinii finanţatorului Stelei, au informat surse oficiale.

136 afișări
Imaginea articolului Sandu Geamănu şi Tinel Nicolae, reţinuţi de Parchetul Capitalei

Sandu Geamănu şi Tinel Nicolae, reţinuţi de Parchetul Capitalei (Imagine: Mediafax Foto)

De asemenea, Parchetul l-a mai reţinut pe Paul Mihalache.

Ilie Alexandru este acuzat de tâlhărie şi şantaj, potrivit avocatului Sever Teodorescu, care a adăugat că împotriva acestuia şi a lui Tinel Nicolae există o reclamaţie a unui cetăţean irakian.

La rândul său, avocata lui Tinel Nicolae, Nicoleta Anghel, a spus că Sandu Geamănu şi clientul său nu au legătură cu furtul maşinii lui Andrei Hrebenciuc. Ea a adăugat că Sandu Geamănu este acuzat de tâlhărie şi şantaj după ce ar fi cerut 6.000 de euro pentru a-i returna maşina furată.

Potrivit avocatei Anghel, denunţătorul Amer ar fi predat "două pungi cu acte de la două maşini furate" pe care le-ar fi recuperat prin intermediul lui Sandu Geamănu.

Nicolae Tinel este acuzat de infracţiunile de furt şi furt calificat, la audierile de marţi el refuzând să dea declaraţii, a spus avocata, adăugând că asupra apărătorilor celor doi reţinuţi s-ar fi făcut "presiuni de către Marian Iorga, şeful Serviciului de Furturi auto".

Marţi, în cadrul unei percheziţii, poliţiştii au găsit în curtea lui Tinel Nicolae patru maşini, potrivit unui document arătat jurnaliştilor de mama lui Tinel Nicolae şi despre care femeia a spus că este procesul verbal întocmit în timpul percheziţiilor desfăşurate marţi dimineaţă.

Femeia a venit, marţi, la sediul Serviciului Furturi Auto al Poliţiei Capitalei, unde au fost aduşi Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu, şi Tinel Nicolae.

Aceasta le-a arătat jurnaliştilor un document referitor la care a spus că este procesul verbal întocmit în timpul percheziţiilor de marţi dimineaţă şi în care scrie că în curtea lui Tinel Nicolae au fost găsite patru maşini - un Opel, o Dacia Solenza, un Alfa Romeo şi un BMW. În legătură cu aceste maşini, Tinel Nicolae ar fi afirmat că sunt ale sale, a susţinut mama lui.

Femeia a mai spus că poliţiştii l-au confundat pe Tinel Nicolae cu fratele său, cei doi semănând foarte bine.

Paul Mihalache, Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu, şi Tinel Nicolae sunt suspecţi în şapte dosare de furt de maşini de lux, fiind vorba de autoturisme marca Porche, Audi, Volkswagen Touareg şi Mercedes, dosarele find constituite în perioada 2008 -2009.

Marţi dimineaţă, au fost efectuate percheziţii simultane la mai multe locaţii, fiind emise mai multe mandate în acest sens.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici