Sandu Geamănu spune că Becali i-a oferit prin intermediar un milion de euro în dosarul sechestrării

Ilie Alexandru, zis "Sandu Geamănu", care este martor în dosarul în care George Becali este judecat pentru sechestrare de persoane, a spus, luni, la instanţa supremă că acesta i-a oferit printr-un intermediar un milion de euro ca să le convingă pe victime să-şi schimbe declaraţiile.

208 afișări
Imaginea articolului Sandu Geamănu spune că Becali i-a oferit prin intermediar un milion de euro în dosarul sechestrării

Sandu Geamănu spune că Becali i-a oferit prin intermediar un milion de euro în dosarul sechestrării (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Instanţa supremă a reluat, luni, dezbaterile în dosarul lui George Becali şi i-a audiat pe Sandu Geamănu, precum şi pe unul dintre barmanii localului unde au fost sechestrate cele trei persoane şi un paznic al unei societăţi aflate în zona unde a avut loc accidentul dintre maşina bodyguarzilor finanţatorului FC Steaua şi cea a victimelor.

În declaraţia sa, Sandu Geamănu le-a relatat judecătorilor că o persoană care a venit la el din partea lui George Becali i-a oferit un milion de euro.

"La un moment dat a venit cineva, nu pot spune cine, dar care era din partea lui George Becali şi mi-a oferit un milion de euro ca să determin părţile care îl acuză să dea declaraţii în favoarea lui, dar am refuzat", a spus Ilie Alexandru.

Întrebat de instanţă în ce calitate a fost audiat de către procurori, Sandu Geamănu a arătat că în cea de martor pe motivul că fratele uneia dintre părţile vătămate venise în seara respectivă la el să îl anunţe că Constantin David Stan şi alte două persoane fuseseră sechestrate de "ţigani".

În depoziţia sa, Sandu Geamănu a făcut relatări în faţa judecătorilor doar prin prisma celor aflate de la cele trei părţi vătămate cu care s-a întâlnit după ce au fost lăsate să plece. Astfel, Sandu Geamănu le-a arătat judecătorilor că are cunoştinţă că cele trei persoane au fost luate în ianuarie 2009 de pe stradă de către bodyguarzii lui Becali şi că au fost duse la barul acestuia din Pipera, unde "George Becali a condus discuţiile cu aceştia". El a mai relatat cum în acea noapte, în jurul orei 24.00, a plecat cu fratele lui Constantin David Stan, Lică, spre pasajul Victoria, unde a avut loc accidentul dintre maşina bodyguarzilor şi cea a victimelor.

Sandu Geamănu a precizat că la acel moment la locul accidentului se aflau aproximativ 15 poliţişti rutieri şi de investigaţii care nu i-au permis să stea prea mult în zonă. El a mai arătat că, ulterior, în urma investigaţiilor pe care le-a făcut, a aflat că Gigi Becali a vrut ca cele trei victime să fie duse la barul său.

La un moment dat în timpul declaraţiei lui Geamănu unul dintre bodyguarzii lui George Becali, Nicolae Dumitraşcu, care este arestat preventiv în această cauză, le-a cerut insistent judecătorilor să-l pună pe martor să spună dacă între el şi procurorul de anchetă a existat vreo înţelegere.

Totodată, Dumitraşcu a insistat ca Geamănu să facă public numele persoanei care i-ar fi oferit milionul de euro din partea lui Gigi Becali. După ce a fost refuzat de instanţă, Dumitraşcu a început să-l numească pe Geamănu "femeie" şi să ţipe către instanţă spunând: "Ce caută femeia asta aici".

Enervat de situaţie, Sandu Geamănu s-a întors către Dumitraşcu şi, pe un ton foarte scăzut, i-a replicat acestuia: "Ai să vezi că o să stai 15 ani în puşcărie".

În urma intervenţiei instanţei, procesul a fost reluat cu audierea paznicului unei societăţi farmaceutice din zona unde s-a petrecut accidentul.

Paznicul le-a arătat judecătorilor că imediat după accident din maşina mică au fugit mai multe persoane, urmărite de altele din jeep-ul care a produs accidentul. Martorul a arătat că la un moment dat a auzit în spatele clădirii mai multe zgomote, după care agresorii s-au întors cu o persoană, pe care au aruncat-o în portbagajul jeep-ului.

Al treilea martor, unul din barmanii localului unde au fost sechestrate cele trei victime, le-a arătat magistraţilor că "în jurul orei 11.00 bodyguarzii Ştefan Dediu, Cătălin Smărăndescu şi Popa au venit cu cei trei, iar cei trei au vorbit aproximativ 40 de minute cu George Becali".

Barmanul a mai spus că pe parcursul discuţiilor cei trei bărbaţi au fost serviţi cu sucuri, cafele şi băutură şi că la un moment dat Gigi Becali le-a cerut acestora să dea o declaraţie pe care să o semneze, iar aceştia au dat declaraţia de bună voie.

Instanţa supremă a stabilit următorul termen de judecată pentru 23 septembrie, dată la care vor fi audiaţi alţi trei martori în acest dosar.

George Becali a stat doar foarte puţin timp la şedinţa de luni, susţinând că se află în incompatibilitate faţă de martorul Ilie Alexandru.

În acest proces, în octombrie 2009, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe europarlamentarul Gigi Becali, alături de gărzile sale, Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa şi pe poliţistul Romulus Dumitrescu, pentru lipsire de libertate.

Potrivit anchetatorilor, Gigi Becali le-a cerut gărzilor sale să-i găsească pe cei care i-au luat autoturismul, să-i ducă la sediul PNG, unde hoţii au fost puşi să dea declaraţii scrise, în care consemnau că ei sunt cei care au furat Mercedesul finanţatorului şi că nu vor reclama Poliţiei faptul că au fost urmăriţi cu maşinile, urcaţi cu forţa în vehicule şi duşi în Pipera. Unul dintre hoţi a fost împuşcat, glonţul de cauciuc fiind scos din piciorul victimei (Nicolae Tinel) la barul din Pipera, care de fapt este sediul Partidului Noua Generaţie (PNG).

"Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în noaptea de 26/27 ianuarie 2009, inculpaţii Dediu Ştefan Fănuş, Zmărăndescu Cătălin Otto, Mila Mihai, Dumitraşcu Niculae şi Popa Marcel, instigaţi de inculpatul Becali George, acţionând împreună şi folosind violenţa, le-au imobilizat şi răpit pe părţile vătămate N.T., M.Ş. şi A.C.D. pe care le-au transportat, împotriva voinţei acestora, într-un local din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore şi supunându-le la suferinţe fizice şi psihice. În acest context, inculpaţii le-au obligat pe părţile vătămate să scrie declaraţii prin care recunoşteau comiterea unei infracţiuni", informa Biroul de presă al Parchetului ICCJ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici