Sanitas, despre tragedia din Constanţa: „Nu există o strategie coerentă la nivelul guvernului”

Reprezentanţii Federaţiei Sanitas au comentat incidentul de la spitalul din Constanţa susţinând că guvernanţii sunt vinovaţi deoarece nu au o strategie coerentă şi iau doar decizii pe genunchi,

557 afișări
Imaginea articolului Sanitas, despre tragedia din Constanţa: „Nu există o strategie coerentă la nivelul guvernului”

Sanitas, despre tragedia din Constanţa: „Nu există o strategie coerentă la nivelul guvernului”

Cei de la Federaţia Sanitas spun că oricând tragedia de la Constanţa se poate repeta în alt spital din România.

„Dar nu putem să nu spunem, pentru a nu ştiu câta oară, că acelaşi lucru se poate întâmpla oricând într-un alt spital din România, în condiţiile în care instituţiile sanitare sunt obligate să funcţioneze în clădiri cu infrastructură învechită (de peste 80-90 de ani!), incapabilă să facă faţă cerinţelor tehnice şi a celor de siguranţă a pacienţilor”, scrie în mesajul Sanitas.

Sindicaliştii îi acuză pe guvernanţi că nu au strategii coerente şi că nu iau decizii decât în momente de criză.

„Nu există o strategie coerentă la nivelul guvernului şi nici un management adecvat al resurselor pentru a rezolva această problemă de structură a sistemului sanitar public! În schimb, guvernanţii sunt ”campioni” ai deciziilor punctuale, luate ”pe genunchi”, care încearcă să cârpească sistemul numai acolo şi când cedează! Nu mai devreme de ieri, premierul Cîţu ameninţa managerii cu pierderea locurilor de muncă dacă nu rezolvă problema locurilor la ATI. Să-i spună cineva domnului prim-ministru că secţiile ATI nu se fac la comandă şi nu suportă improvizaţii!”, au precizat reprezentanţii Sanitas.

Nouă oameni au murit vineri în incendiul din Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Flăcările au izbucnit în secţia ATI şi ulterior tot spitalul a fost evacuat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici