Sântion se aşteaptă la "fabricarea de documente" în cazul filajului DGIPI

Procurorul Marian Sântion a declarat, marţi, în faţa Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor, că se aşteaptă "la fabricarea de documente" în cazul filajului la care a fost supus de DGIPI din cadrul MIRA.

1 afișare
Imaginea articolului Sântion se aşteaptă la "fabricarea de documente" în cazul filajului DGIPI

Sântion se aşteaptă la "fabricarea de documente" în cazul filajului DGIPI

"Prin ceea ce am făcut (intenţia de a reforma MIRA - n.r.) am determinat anumite degajări de energii, pentru că unii nu înţeleg că este cazul unor schimbări în România anului 2007. Eu nu înţeleg această degringoladă şi contradicţionalitate în declaraţiile Ministerului de Interne. Nu exagerez când spun că mă aştept efectiv, în această perioadă, la fabricarea de documente", le-a spus Sântion deputaţilor.

El a mai spus că reprezentanţii MIRA au făcut declaraţii contradictorii şi că, dacă nu aveau nici o problemă, puteau să iasă din primele zile şi să argumenteze punctul lor de vedere.

Sântion a susţinut că motivul pentru care s-a dorit înlăturarea sa a fost intenţia de a reforma personalul ministerului, primul pas fiind solicitarea adresată CNSAS de a verifica 32 de chestori, generali şi secretari de stat.

"La Ministerul de Interne există un fel de camarilă care se vede pusă în pericol privind privilegiile, poziţia, scaunele, gradele, rubedeniile şi tot ce ţine de a această chestiune şi de fiecare dată au încercat să denigreze, să dezinformeze, să manipuleze şi să-i îmbrobodească pe cei care conduc ministerul, şi nu dau nume. Ei nu au făcut altceva decât să supravieţuiască şi să fie băieţi buni, pentru că de fiecare dată când se schimbă ceva ei sunt aceiaşi", a acuzat procurorul.

Intervenţia deputatului PNL Dan Marian, care a susţinut că înlocuieşte "un coleg, membru al acestei comisii" a strârnit zâmbetele asistenţei şi l-a determinat pe preşedintele comisiei, Nicolae Păun, să specifice faptul că este vorba despre premierul Călin Popescu Tăriceanu. Dan Marian l-a întrebat pe Sântion dacă este angajat MIRA, în calitatea sa de procuror al DIICOT, şi dacă avea obligaţia ca, în momentul în care a descoperit că este urmărit, să-şi anunţe superiorul ierarhic, respectiv pe ministrul de Interne.

Sântion a susţinut că nu este angajat al MIRA, că are statut de magistrat şi că nu l-a anunţat pe ministru, deoarece nu avea încredere în el.

Potrivit unor adrese ale lui Sântion către mai multe instituţii ale statului, două zile la rând, la sfârşitul lunii octombrie, magistratul - care încă ocupa funcţia de consilier al ministrului David - a fost "filat" de mai multe maşini ale căror numere le-a dat publicităţii. Maşinile au fost fotografiate de un cotidian central care a relatat pe larg cazul "Filaj la procuror".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici