Şapte copii şi mama lor au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Şapte copii cu vârste între trei şi 16 ani, împreună cu mama lor, au fost duşi la spitalul din Bistriţa, în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la soba cu care încălzeau locuinţa, trasmite corespondentul MEDIAFAX.

411 afișări
Imaginea articolului Şapte copii şi mama lor au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Şapte copii şi mama lor au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Potrivit ISU Bistriţa, nouă persoane – părinţii şi şapte copii s-au intoxicat, în timpul nopţii, cu monoxid de carbon de la sobă alimentată cu combustibil solid.

Incidentul s-a petrecut în localitatea Tărpiu, la faţa locului fiind trimise şase autospeciale SMURD şi ale Serviciului Judeţean de Ambulaţă. Echipajele medicale, ajunse la faţa locului, au transferat la spitalul opt persoane – mana şi cei şapte copii, tatăl refuzând internarea.

“Echipajele medicale (două EPA, un TIM şi trei SAJ), au găsit la locul solicitării şapte copii (şase fete şi un băiat), cu vârste cuprinse între trei şi 16 ani, şi doi adulţi (părinţii). Toţi erau conştienţi, cooperanţi, prezentau cefalee, ameţeli şi vărsături. Tuturor copiilor şi mamei li s-a administrat oxigen şi au fost transportaţi la UPU SMURD Bistriţa pentru continuarea investigaţiilor medicale. Tatăl a refuzat tratamentul, dar şi transportul la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud, Cristina Răcilă.

Reprezentanţii ISU Bistriţa-Năsăud au stabilit că cele nouă persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon din cauza unei sobe alimentate cu combustibil solid care o foloseau pentru încălzirea locuinţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici