Şapte dintre cele 11 victime ale accidentului aviatic de la Tuzla au fost identificate - Mediafax

Şapte dintre cele 11 victime ale accidentului aviatic de la Tuzla au fost identificate

Şapte dintre cele 11 victime ale accidentului aviatic din judeţul Constanţa au fost identificate, a declarat, marţi, procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, Marius Iacob, adăugând că speră că până la sfârşitul zilei vor fi identificate şi celelalte patru persoane din avion.

108 afişări

Imaginea articolului Şapte dintre cele 11 victime ale accidentului aviatic de la Tuzla au fost identificate

Şapte dintre cele 11 victime ale accidentului aviatic de la Tuzla au fost identificate (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

"Vă mai pot spune că au fostidentificate şapte dintre cele 11 victime aflate laServiciul de Medicină Legală. În prezent, se efectuează necropsiileşi sperăm ca până în cursul serii să fie toate identificate şiautopsiate", a declarat procurorul Marius Iacob.

El susţine că, deocamdată, nu a fost stabilită cauzaproducerii accidentului şi sunt luate în calcul mai multevariante de lucru.

"Din punct de vedere al cauzelor nu ne putem pronunţa, nuexcludem niciuna din cele trei variante care au în vedere factoruluman, factorul de mediu şi factorul tehnic. Nu putem spune care arfi cea mai probabilă, încă nu avem o confirmare, aşteptămrăspunsurile instituţiilor pe care le-am solicitat. În paralel, aufost efectuate mai multe audieri de către procurorii militari, sefac şi în prezent şi sperăm că aceste audieri împreună cuexpertizele tehnice să conducă la stabilirea circumstanţelor exacteale producerii evenimentului", a mai spus procurorul şef al Secţieide Urmărire Penală şi Criminalistică.

El a mai precizat că raportul final despre ceea ce s-aîntâmplat la Tuzla ar putea fi gata peste aproximativ 60 dezile.

"În perioada imediat următoare cercetările vor fi finalizate lanivelul secţiei parchetelor militare din cadrul Parchetului de pelângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Aşa cum ştiţi,cercetarea locului faptei a fost efectuată împreună cu specialiştiiInstitutului de Criminalistică al IGPR şi cu ofiţeri de poliţie dela Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi estimăm o perioadă deaproximativ de două luni de zile în care vor fi finalizate acestecercetări pe baza raportului pe care îl va întocmi comisiaconstituită prin ordinul ministrului Apărării Naţionale", aexplicat Marius Iacob.

Operaţiunea de descarcerare a victimelor accidentului aviatic dela Tuzla a durat mai multe ore şi s-a încheiat în noapteade luni spre marţi, în timp ce ancheta la faţa loculuistabilirea cauzelor accidentului continuă.

Conform unor surse din rândul investigatorilor, sunt cercetatedouă variante care ar fi dus producerea accidentului, una dintreacestea fiind o defecţiune tehnică, iar cea de-adoua o eroare umană, specialiştii inclinând maidegrabă spre cea de-a doua variantă. O versiune oficială legată decauza accidentului aviatic de la Tuzla va fi prezentată dupăfinalizarea anchetei.

La momentul accidentului, în avionul de tip Antonov An-2 erau,în total, 14 persoane. Avionul a avut probleme la decolare, după unzbor de doi kilometri prăbuşindu-se şi luând foc, au declaratreprezentanţi ai Ambulanţei Constanţa.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, marţi, că în catastrofaaviatică de la Tuzla şi-au pierdut viaţa patru militari din cadrulForţelor Aeriene şi opt din cadrul Forţelor Navale, cu vârsteîntre 22 şi 49 de ani, majoritatea acestora fiind necăsătoriţi.

Bilanţul catastrofei aviatice petrecute luni după-amiază laTuzla este de 12 morţi şi doi răniţi, după ce unul din cei trei militari răniţi în accident adecedat, în cursul nopţii, la Bucureşti.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
VICTIME ACCIDENT ,
IDENTIFICARE ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.