Şapte noi cazuri de gripă nouă, confirmate în Harghita, fiind suspendate cursurile unui liceu

Şapte noi cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate, miercuri, în judeţul Harghita, printre bolnavi aflându-se un angajat al Jandarmeriei, un poliţist şi un elev de la Licerul de Artă "Nagy Istvan", unde cursurile au fost suspendate timp de şapte zile.

32 afișări
Imaginea articolului Şapte noi cazuri de gripă nouă, confirmate în Harghita, fiind suspendate cursurile unui liceu

Şapte noi cazuri de gripă nouă, confirmate în Harghita, fiind suspendate cursurile unui liceu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Şeful Direcţiei de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Cornelia Miron, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că pacienţii sunt la un elev de clasa a XII-a de la Liceul de Artă "Nagy Istvan", un angajat al Inspectoratului de Poliţie, unul de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ), o femeie de la Primăria Miercurea Ciuc, un angajat de la un centru de plasament şi două doctoriţe, una de la un cabinet şcolar din localitate şi cealaltă de la Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Potrivit sursei citate, din cauză că la Liceul de Artă "Nagy Istvan" s-au confirmat, până în prezent, trei cazuri de gripă nouă, s-a luat măsura sistării activităţii şcolare în totalitate şi a închiderii unităţii de învăţământ, începând de miercuri, timp de o săptămână, pentru dezinfecţie.

Şi la IJJ Harghita s-au luat măsuri de dezinfecţie şi de protecţie a angajaţilor, după ce a fost confirmată gripa nouă la un jandarm în vârstă de 29 de ani de la punctul de control-acces.

"Colegul care l-a schimbat din tură şi care a intrat în contact direct cu bolnavul a fost izolat la domiciliu timp de şapte zile. Încă de luni, de când jandarmul a prezentat simptome de gripă, s-a făcut o dezinfecţie a incintei în care acesta îşi desfăşura activitatea, iar militarii care lucrează în acelaşi serviciu au primit dispoziţie să se protejeze cu măşti şi mănuşi", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, adjunctul comandantului IJJ Harghita, Adrian Cigăran.

Acesta a afirmat că, începând de luni, încăperea de la poarta IJJ nu a mai fost folosită, miercuri urmând să fie făcută o nouă dezinfecţie.

Măsuri similare au fost luate şi la Poliţia Harghita, precum şi la Primăria din Miercurea Ciuc.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă nouă a ajuns, în Harghita, la 44.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici