Şapte răniţi şi un mort, în urma unui accident grav pe DN71

Şapte persoane au fost rănite, iar o alta şi-a pierdut viaţa, într-un accident grav petrecut, marţi seară, pe DN 71 Târgovişte-Bucureşti, după ce un microbuz s-a ciocnit cu un autovehicul de mare tonaj, la ora transmiterii ştirii răniţii fiind deja duşi la spital.

34 afișări
Imaginea articolului Şapte răniţi şi un mort, în urma unui accident grav pe DN71

Şapte răniţi şi un mort, în urma unui accident grav pe DN71 (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit Pamelei Ropotan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, accidentul soldat cu un mort şi şapte răniţi s-a produs după ce şoferul unui TIR care circula dinspre Piteşti spre Bucureşti nu a păstrat distanţa regulamentară faţă de maşina din faţa sa, care a frânat brusc. Pentru a evita impactul, şoferul TIR-ului a tras stânga de volan şi a pătruns pe contrasens, unde s-a izbit de un microbuz în care se aflau în total nouă persoane.

Trei dintre cei şapte răniţi au fost transportaţi cu un elicopter al SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, iar ceilalţi patru cu Ambulanţele, un singur pasager scăpând nevătămat.

Patru dintre persoanele rănite în accident au fost aduse în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca din Capitală, iar o a cincea victimă a fost internată la secţia de ortopedie a unităţii sanitare.

Circulaţia rutieră în zonă a fost blocată pe ambele sensuri timp de aproximativ 20 de minute, iar la ora transmiterii acestei ştiri a fost reluată pe un singur sens, desfăşurându-se însă cu dificultate, la faţa locului fiind echipaje de Poliţie, Jandarmi şi Pompieri.

Potrivit subcomisarului Răducu Rizea, de la IPJ Dâmboviţa, deocamdată nu se poate spune cine se face vinovat de producerea accidentului.

Pompierii de la Serviciul de Descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa au intervenit pentru scoaterea din microbuz a persoanei decedate, intervenţia nefiind dificilă şi durând aproximativ un sfert de oră.

În urma impactului, TIR-ul a fost proiectat într-o clădire de pe marginea drumului, iar şoferul acestuia nu a fost rănit.

La ora transmiterii acestei ştiri, se aştepta sosirea la faţa locului a unei macarale de mare tonaj care să repună TIR-ul pe şosea.

Potrivit poliţiştilor, la locul accidentului sunt urme de frânare ale camionului de mare tonaj de aproximativ 30 de metri lungime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici