Video Şapte traficanţi de droguri au fost reţinuţi de procurorii DIICOT

Şapte traficanţi de droguri au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, după ce au fost prinşi cu aproximativ 3,5 kilograme de canabis, drogurile provenind din Olanda şi fiind introduse în ţară prin vama Nădlac, ascunse în roata de rezervă a autoturismului cu care aceştia mergeau.

1311 afișări

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Bucureşti i-au reţinut pentru 24 de ore pe Ovidiu Marian Gavrilă (29 de ani), Viorel Cristian Popa (43 de ani), Gheorghe Marius Neguţ (35 de ani), Vasile Marian Mălăncuş (32 de ani), Adrian Constantin Cristache (36 de ani), Mihai Marin (41 de ani) şi Iulian Alexandru Ruse (24 de ani), toţi fiind acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

Inculpaţii au fost prinşi marţi, în flagrant delict, având asupra lor aproximativ 3,5 kilograme canabis, se arată într-un comunicat de joi al DIICOT.

"Drogurile de risc proveneau din Olanda şi au fost introduse în ţară prin punctul de trecere a frontierei Nădlac, disimulate în roata de rezervă a autoturismului cu care se deplasau inculpaţii. Valoarea drogurilor este de peste 50.000 de euro", a precizat DIICOT.

Procurorii au solicitat instanţei arestarea preventivă a celor şapte pentru 29 de zile.

Cercetările în această cauză au fost făcute împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Bucureşti, iar suportul tehnic şi informativ al operaţiunii a fost asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Potrivit Poliţiei Române, cei şapte membri ai grupării infracţionale procurau importante cantităţi de droguri din Olanda, pe care le aduceau cu maşina în România, pentru a le vinde în Bucureşti.

Trei dintre membrii grupării au fost prinşi în flagrant delict în noaptea de marţi spre miercuri, în judeţul Arad, după ce au intrat în ţară cu aproximativ 3,5 kilograme canabis, drogurile fiind ascunse în roata de rezervă a maşinii cu care aceştia veneau din Olanda.

Poliţiştii antidrog au percheziţionat, miercuri dimineaţă, domiciliile altor trei membri ai grupării, de unde au ridicat trei unităţi de calcul, şapte telefoane mobile, 17 cartele SIM, 2.000 de lei şi 250 de euro, despre care există suspiciuni de contrafacere. Liderul grupării a fost prins în noaptea de miercuri spre joi, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici