Şaptesprezece convoaie staţionează în zona Zimnicea din cauza nivelului scăzut al Dunării

Şaptesprezece convoaie staţionează în zona Zimnicea pentru a putea trece unul după altul pe sectorul bulgăresc al Dunării, între Belene şi Batin, din cauza nivelului scăzut al apei, potrivit reprezentanţilor Administraţiei Fluviale Dunărea de Jos Galaţi.

391 afișări
Imaginea articolului Şaptesprezece convoaie staţionează în zona Zimnicea din cauza nivelului scăzut al Dunării

Şaptesprezece convoaie staţionează în zona Zimnicea din cauza nivelului scăzut al Dunării (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Navigaţia pe Dunăre, în zona Zimnicea, între Belene şi Batin, se desfăşoară în condiţii dificile din cauza nivelului scăzut al apei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Adminstraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi, Nicoleta Donţu, a declarat, miercuri, că şenalul navigabil din această zonă este îngust şi din cauza adâncimilor mici un număr de 17 convoaie aşteaptă să treacă rând pe rând.

"Sunt 17 convoaie care cuprind 77 de şlepuri, împingătoare şi barje. Nu sunt blocate, ele aşteaptă să treacă rând pe rând", a afirmat Nicoleta Donţu.

Ea a adăugat că este vorba despre sectorul bulgăresc al Dunării, unde se înregistrează aceste probleme, precizând că la Zimnicea miercuri s-a înregistrat o cotă de 31 de centimetri.

În zona Galaţi, Dunărea măsoară 88 de centimetri, iar din cauza nivelului scăzut al apei au apărut pe fluviu mici insule formate din aluviuni, motiv pentru care bacurile care transportă maşinile şi călătorii între municipiul Galaţi şi localitatea I.C.Brătianu, din judeţul Tulcea, trebuie să facă un ocol de circa 400 de metri.

Pe de altă parte, unele dintre insulele care au apărut pe Dunăre, în zona Galaţi, au devenit atractive pentru unii tineri care merg cu bărcile până la acestea şi urcă pe ele, se fimează şi apoi postează imaginile pe internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici