Sărbătoare mare la Putna: Mii de persoane au participat la Liturghia pentru Sfântul Voievod Ştefan cel Mare

Aproape 2.000 de persoane au participat, sâmbătă, la Putna, la Liturghia prilejuită de sărbătoarea Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, slujba religioasă fiind oficiată de IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi.

200 afișări
Imaginea articolului Sărbătoare mare la Putna: Mii de persoane au participat la Liturghia pentru Sfântul Voievod Ştefan cel Mare

Sărbătoare mare la Putna: Mii de persoane au participat la Liturghia pentru Sfântul Voievod Ştefan cel Mare (Imagine: Liliana Bujdei/Arhiva Mediafax Foto)

Printre cei veniţi să asiste la slujba religioasă care a avut loc în curtea Mănăstirii Putna s-au aflat români din Ucraina şi din Republica Moldova, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul de Suceava, Sorin Popescu, dar şi deputaţii Sanda Maria Ardeleanu şi Ioan Bălan.

În cuvântul său, IPS Teodosie a evocat viaţa lui Ştefan cel Mare, apreciind că acesta trebuie să fie un model în special pentru tineri.

Înaltul ierarh a spus că Ştefan cel Mare a apărat Europa creştină de turci şi era cel mai cunoscut domn din provinciile româneşti din acea perioadă, fiind cu adevărat "Atletul Creştinătăţii", "un domn providenţial uns de Dumnezeu să apere creştinătatea".

"A fost un conducător drept, cinstit şi mare", a mai spus IPS Teodosie.

De asemenea, Arhiepiscopul Tomisului a afirmat că domnitorul a avut grijă să construiască "sfinte locaşuri" şi biserici.

După încheierea slujbei religioase, a avut loc o evocare a domnitorului la împlinirea a 507 ani de la moarta sa, urmată de o paradă militară, iar autorităţi judeţene şi locale, dar şi mai multe asociaţii au depus coroane de flori la mormântul lui Ştefan cel Mare din biserica Mănăstirii Putna.

Atât în timpul slujbei religioase cât şi al manifestărilor comemorative, la Putna a plouat, în unele perioade chiar torenţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici