Sărbători cu peripeţii. Salvamontiştii intervin pentru localizarea unui grup de turişti care s-a rătăcit spre vârful Iezer, fără lanterne

Salvamontiştii din Argeş, patrula de serviciu de la Baza Salvamont Voina, intervin pentru localizarea şi coborârea la baza muntelui a unui grup de turişti care doreau să ajungă pe vârful Iezer, dar care nu se mai pot orienta să coboare, anunţă Dispeceratul National Salvamont.

485 afișări
Imaginea articolului Sărbători cu peripeţii. Salvamontiştii intervin pentru localizarea unui grup de turişti care s-a rătăcit spre vârful Iezer, fără lanterne

Deşi salvamontiştii şi meteorologii au dat avertizări zilele acestea pentru „temerari” şi iubitori de munte, unii turişti continuă se se aventureze, punându-şi viaţa în pericol.

Este ceaţă, întuneric şi turiştii nu au nici lanterne. La momentul apelului nu au anunţat afecţiuni medicale, dar odată cu lăsarea serii şi cu scăderea temperaturii pot şi apărea probleme medicale, precizează dispeceratul.

Tot duminică, un tânăr de 15 ani a fost la un pas să-şi piardă viaţă în Munţii Baiului. Acesta se află cu tatăl sau şi cu alţi prieteni la o plimbare cu ATV-urile pe un drum foarte alunecos, acoperit cu zăpadă. Nu se ştie încă din ce motiv, victima a căzut de pe ATV şi s-a prăbuşit peste 10 metri într-o râpă. A suferit o gravă fractură deschisă la membrul inferior drept cu hemoragie, anunţă Dispeceratul Salvamont.

Salvamontiştii din Buşteni şi cei de la ISU i-au acordat victimei primele îngrijiri la locul accidentului şi au transportat-o pe targă până la drumul forestier. De acolo a fost preluată de un UTV Salvamont şi coborâtă de pe munte. Un echipaj SMURD a preluat accidentatul din oraş şi l-a dus la spital.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici