Sârbu: Graficul privind creşterea pensiilor va fi respectat

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, vineri, la Iaşi, că graficul privind creşterea pensiilor va fi respectat, în pofida dificultăţilor economice şi că speră ca plata salariilor, a pensiilor şi a alocaţiilor să poată fi făcută până la sfârşitul anului pentru că sunt cheltuieli obligatorii.

17 afișări
Imaginea articolului Sârbu: Graficul privind creşterea pensiilor va fi respectat

Sârbu: Graficul privind creşterea pensiilor va fi respectat (Imagine: Mediafax Foto)

Marian Sârbu a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu are niciun temei să creadă că vor apărea dificultăţi în plata salariilor şi a pensiilor până la sfârşitul acestui an, motivând că acestea reprezintă cheltuieli obligatorii.

"Sper să reuşim să plătim salariile, pensiile şi alocaţiile, care reprezintă cheltuieli obligatorii pentru noi. Acestea sunt pe un rang prioritar şi sunt plătite primele", a afirmat ministrul Muncii, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Sârbu a adăugat că temerile apărute în rândul sindicatelor privind eventuale întârzieri sau blocări de plăţi în sistemul bugetar nu sunt întemeiate, adăugând că inclusiv ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, "a pus aceste cheltuieli într-o zonă prioritară".

El a mai spus că graficul privind creşterea pensiilor va fi respectat, în pofida dificultăţilor economice cu care se confruntă România.

"Ne-am asumat ca de la 1 octombrie să majorăm pensiile cu 2 la sută, iar pensia minimă garantată să o creştem la 350 de lei şi vom face aceste lucruri", a declarat ministrul Muncii.

Memorandumul CE-România pentru împrumutul de 5 miliarde euro include, printre altele, îngheţarea salariilor şi reducerea personalului din sectorul public, indexarea pensiilor cu inflaţia şi creşterea vârstei de pensionare, eficientizarea colectării taxelor şi diminuarea numărului de taxe parafiscale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici