Sârbu: Grila de salarizare este în negociere şi ar putea fi modificată

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că grila de ierarhizare a salariilor bugetarilor este în negociere şi nu exclude posibilitatea ca aceasta să fie modificată, precizând că la şedinţa de Guvern ar putea fi primite variantele de modificare din partea ministerelor.

61 afișări
Imaginea articolului Sârbu: Grila de salarizare este în negociere şi ar putea fi modificată

Marian Sârbu: Grila de salarizare este în negociere şi ar putea fi modificată (Imagine: Mediafax Foto)

Marian Sârbu a precizat că proiectul legii unice de salarizare în sistemul bugetar şi grilele de ierarhizare au trecut abia "într-o primă lectură", fiecare ministru fiind aşteptat să vină cu propuneri.

"Eventualele modificări sunt valabile pentru toate domeniile. Nu avem o evaluare pe domenii, dar cu siguranţă fiecare ministru va dori să facă unele aprecieri. În funcţie de solicitări vom vedea şi care sunt efectele financiare", a spus ministrul Muncii.

Demnitarul a adăugat că în şedinţa de Guvern de miercuri ar trebui să fie prezentată evaluarea financiară făcută de Ministerul de Finanţe pe propunerile înaintate de Ministerul Muncii şi tot atunci ar putea fi primite variantele de modificare din partea ministerelor.

Coeficienţii pentru stabilirea grilei de salarizare unică în sectorul bugetar discutaţi, într-o primă lectură, în şedinţa de săptămâna trecută a Guvernului au fost cu aproximativ 40% mai mici raportat la nivelurile analizate anterior, fiind cuprinşi între 5,4 şi 2,3 salarii minime pe economie, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

Federaţiile din învăţământ i-au cerut premierului Emil Boc demiterea ministrului Muncii Marian Sârbu şi a secretarului de stat Valentin Mocanu, pe care îi consideră principalii vinovaţi pentru diminuarea cu circa 40% a coeficienţilor de ierarhizare din proiectul legii unice negociaţi timp de trei luni.

Sindicaliştii din educaţie susţin că dacă nu vor fi luate măsuri pentru demiterea ministrului Muncii şi a secretarului de stat, iar coeficienţii de ierarhizare nu vor reveni la valorile negociate, vor stabili o strategie comună, care va putea culmina cu redeschiderea conflictului de muncă în învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici