Sârbu speră ca în Ministerul Muncii să rămână Doina Pârcălabu şi Valentin Mocanu

Fostul ministru al Muncii, Marian Sârbu a declarat, vineri, că din minister au plecat secretarii de stat numiţi politic, el adăugând că speră ca cei numiţi la propunerea lui, pentru expertiza pe care o au să poată rămâne, în această situaţie fiind Valentin Mocanu şi Doina Pârcălabu.

105 afișări
Imaginea articolului Sârbu speră ca în Ministerul Muncii să rămână Doina Pârcălabu şi Valentin Mocanu

Marian Sârbu, fostul ministru al Muncii (Imagine: Mediafax Foto)

"Sunt oameni care au expertiză, iar această schimbare nu înseamnă care pe care. Cei care au caracter tehnocratic, cei care au fost numiţi pentru competenţe sper să rămână", a spus Sârbu.

În această situaţie sunt Valentin Mocanu, secretarul de stat pe probleme de dialog social, şi Doina Pârcălabu, preşedintele Casei Naţionale de Pensii şi alte Asigurări Sociale (CNPAS).

Totodată, fostul ministru i-a urat succes în discuţiile cu sindicatele succesorului său, ministrul interimar Gheorghe Pogea, şi a declarat că speră că Valentin Mocanu să poată să rămână în funcţie pentru a purta aceste discuţii.

Sârbu i-a urat succes noului ministru într-o perioadă complicată , mai ales pentru ca pensionarii să-şi poată primi pensiile, iar salariaţii salariile la timp.

Întrbat ce sfat i-ar da lui Pogea, Sârbu a răspuns că nu-şi permite să dea sfaturi, deoarece crede că succesorul său ştie ce are de făcut, mai ales că au lucrat bine împreună. Acesta a precizat că îi doreşte succes lui Pogea fără nicio emfază şi că speră că vor continua colaborarea.

"Nădăjduiesc că nu am fost ministru rău şi legea unitară de salarizare, cu unele corecţii, ar trebui să reziste la fel ca şi Codul Muncii, asumat în 2003. Legea salarizării este un document extrem de important la care am lucrat împreună cu Gheorghe Pogea", a spus Sârbu.

Totodată, fostul ministru al Muncii l-a sfătuit pe succesorul său să faciliteze presei accesul la informaţie, în opinia sa acest lucru fiind extrem de important.

Marian Sârbu a declarat că i-a predat lui Gheorghe Pogea organigrama Ministerului Muncii, statul de funcţii, execuţia bugetară, planul de acţiuni sectoriale, situaţia privind negocierile referitoare la noi acorduri, situaţia litigiilor în care este implicat ministerul şi lista unităţilor de management al proiectelor.

Secretarii de stat Dumitru Cornoiu, Alex Petru Frătean şi Marius Lazăr, precum şi Doina Dreţcanu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Persoanele cu Handicap, Ileana Savu, secretar de stat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului, şi Luminiţa Anghel, subsecretar de stat la ANPDC, vor pleca din Ministerul Muncii.

Secretarul de stat Valentin Mocanu este suţinut pentru a rămâne în Ministerul Muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici