Sarea iodată poate produce cancer. Cum ne poate îmbolnăvi condimentul pe care îl folosim zilnic - VIDEO

Suntem agresaţi cu iod de zeci de ani, iar asta trebuie să înceteze. Nu de alta, dar ne pândesc boli grave, inclusiv afecţiuni oncologice.

1693 afișări
Imaginea articolului Sarea iodată poate produce cancer. Cum ne poate îmbolnăvi condimentul pe care îl folosim zilnic - VIDEO

Sarea iodată poate produce cancer. Cum ne poate îmbolnăvi alimentul pe care îl consumăm zilnic (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax foto)

Este solicitarea făcută de reprezentanţii Asociaţiei Operatorilor din Agricultură Ecologică. Ei le cer guvernanţilor să schimbe actuala lege care interzice vânzarea sării normale în magazine.

Un risc există, ne transmit şi medicii endocrinologi, însă sunt cazuri rare şi, mai ales, vindecabile. Iar binefacerile iodului în sare sunt mult mai mari, potrivit autorităţilor medicale.

Sarea din bucate trebuie să fie musai iodată. Asta au hotărât guvernanţii în 2002, când au interzis de la comercializarea din magazine a sării fără iod.

Şi nu a dispărut doar de pe rafturi. Sarea normală a fost eliminată atât din pâine, cât şi din toate produsele de panificaţie. E permisă, ce-i drept, în magazinele naturiste sau farmacii, dar nu se găseşte întotdeauna. Şi rămâne opţională în industria alimentară şi în hrana animalelor.

Citeşte mai multe despre posibilitatea ca sarea iodată să fie cancerigenă pe www.stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici