SARS-COV-2 joacă leapşa cu copiii! În organismul celor mici pot exista simultan şi virusul, şi anticorpii împotriva COVID-19

  • Copiii pot avea în acelaşi timp atât anticorpi împotriva Covid 19, cât şi virusul SARS COV 2
  • Virusul, prezent alături de anticorpi ar putea fi transmis mai departe
  • Anticorpii pot rămâne în sângele copiilor între 18 şi 36 de zile
688 afișări
Imaginea articolului SARS-COV-2 joacă leapşa cu copiii! În organismul celor mici pot exista simultan şi virusul, şi anticorpii împotriva COVID-19

FOTO: Profimedia

Copilul tău începe şcoala şi cea mai mare grijă a ta este să nu ia temutul virus. Află că încă sunt multe semne de întrebare legate de modul în care copiii pot răspândi virusul SARS COV 2. 

Ştii că în majoritatea bolilor provocate de virusuri, atunci când apar anticorpii, nu mai este detectat şi virusul în sine. 

Ei bine, în cazul copiilor, asta nu mai e valabil. Un grup de experţi de la Nationwide Children's Hospital din SUA a aflat că 9 copii din 33 care au făcut teste atât pentru anticorpi cât şi pentru infecţia Covid, le aveau în corp pe amândouă! 

Acest lucru îţi arată că virusul şi anticorpii pot coexista în organismul lor. Aşadar nu e imposibil ca cei mici să transmită virusul mai departe, chiar şi după ce s-au vindecat de Covid. Cercetătorii americani au mai aflat şi că, la copii, anticorpii pot rămâne în sânge între 18 şi 36 de zile. 

„Asta încă o data în plus întăreşte ideea că PCR-ul nu face diferenţa între infecţia activă şi fragmentele de exemplu de virus mort. Este destul de greu de spus dacă în situaţia asta vorbim de o formă prelungită sau dacă nu mai este forma activă şi atunci testul PCR nu trebuie luat în calcul. Noile date pe care le avem ne spun că în momentul în care avem anticorpii care ar trebui să fie protectori, nu avem de ce să mai luăm în calcul testul PCR, mai ales dacă este un interval destul de lung de timp”, spune dr. Adrian Marinescu.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici