Şase aleşi locali au fost găsiţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate

Trei primari, un viceprimar şi trei consilieri locali au fost găsiţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate, care a constatat că aceştia au ocupat simultan şi alte funcţii.

140 afișări
Imaginea articolului Şase aleşi locali au fost găsiţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate

Şase aleşi locali au fost găsiţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat luni, într-un comunicat de presă, că a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul a şase aleşi locali, "ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003".

Potrivit sursei citate, Gheorghe Budică, primar al comunei Orbeasca, judeţul Teleorman, din 2012, şi fost viceprimar al comunei, în mandatul 2008-2012, s-a aflat în stare de incompatibilitate când a fost viceprimar, întrucât, simultan cu această funcţie, a deţinut, în perioada 25 iunie 2008 - 30 septembrie 2011, şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unor societăţi comerciale.

"La data de 11 decembrie 2013, Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate şi pentru perioada 10 decembrie 2012 - 07 octombrie 2013", a precizat ANI.

Sorin Tănase, primar al comunei Săgeata, judeţul Buzău, se află în incompatibilitate din 19 iunie 2012, întrucât deţine şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul "Tănase P. Sorin Persoană Fizică Autorizată", susţine ANI.

Sorin Ghiţă, primar al comunei Vlădeşti, judeţul Vâlcea, a fost în incompatibilitate în perioada 9 septembrie 2009 - 24 aprilie 2012, întrucât a deţinut şi funcţia de administrator, membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii gimnaziale "Grigore Mihăescu" din Vlădeşti.

Grigore Ioan Ilban, consilier local în Consiliul Local Dragomireşti, judeţul Maramureş, a fost în incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului, societăţile comerciale în cadrul cărora mama sa deţine calitatea de asociat şi funcţia de administrator au încheiat cu Primăria Dragomireşti trei contracte de furnizare de produse şi o convenţie, în valoare totală de 54.535 de lei, a mai arătat ANI, în comunicatul citat.

Ioan Nyaradi, consilier local în Consiliul Local Ungheni, judeţul Mureş (2012 - 2016) şi fost viceprimar al oraşului Ungheni (14 mai 2009 - 29 octombrie 2010 şi 1 noiembrie 2010 - 17 mai 2011), a fost în incompatibilitate în perioda mandatului de viceprimar, întrucât a deţinut şi funcţia de şef de atelier în cadrul unei societăţi comerciale.

Constantin Negulescu, viceprimar al municipiului Orşova (2012 - 2016), judeţul Mehedinţi, a fost găsit în incompatibilitate de ANI întrucât, în perioda 1 august 2012 - 08 iulie 2013, a deţinut şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii gimnaziale "Petru Dumitriu" Orşova (din 1 august 2012 până în 4 iulie 2013) şi funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale Orşova în Adunările Generale ale Asociaţilor societăţii comerciale de interes local "Mehedinţi Gaz SA" (în perioada 30 aprilie - 08 iulie 2013).

ANI a precizat că cei şase aleşi locali au fost informaţi despre declanşarea procedurii de evaluare şi elementele identificate, iar aceştia au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici