Şase noi cazuri de îmbolnăvire cu gripă AH1N1

Ministerul Sănătăţii a anunţat, luni, confirmarea a şase noi contaminări cu gripă AH1N1 în ultima săptămână în România, astfel că numărul total la nivel naţional a ajuns la 339.

15 afișări
Imaginea articolului Şase noi cazuri de îmbolnăvire cu gripă AH1N1

Şase noi cazuri de îmbolnăvire cu gripă AH1N1 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/Octav Ganea)

Din cele şase cazuri, trei au fost înregistrate în judeţul Braşov, unde s-au îmbolnăvit o persoană care a sosit din Spania şi una care a venit din Irlanda şi care a generat un caz secundar, potrivit Ministerului Sănătăţii.

În Bucureşti s-au mai îmbolnăvit două persoane, una sosită din Franţa şi una din Spania.

Ultimul caz a fost depistat în judeţul Constanţa, fiind vorba de o persoană sosită din Italia.

Toate persoanele au primit terapie antivirală şi prezintă forme clinice uşoare.

Numărul cazurilor de gripă cu tulpină nouă a ajuns, astfel, la 339 la nivel naţional.

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, în 9 septembrie, că România va demara campania de vaccinare împotriva virusului AH1N1 la începutul lunii decembrie.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, principalele categorii de populaţie care vor fi vaccinate sunt cadrele medicale, personalul din serviciilor esenţiale, copiii din sistemul de învăţământ şi gravidele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici