Şase pisici, găsite de locatarii unui bloc dintr-un cartier din Galaţi cu arsuri grave - FOTO

Şase pisici au fost găsite de locatarii unui bloc dintr-un cartier din Galaţi cu arsuri grave, iar un medic veterinar care le-a tratat spune că cineva a opărit pisicile, iar Poliţia caută făptaşii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

414 afișări
Imaginea articolului Şase pisici, găsite de locatarii unui bloc dintr-un cartier din Galaţi cu arsuri grave - FOTO

Şase pisici, găsite de locatarii unui bloc dintr-un cartier din Galaţi cu arsuri grave

Cele şase pisici au fost găsite de locatarii unui bloc din cartierul Siderurgiştilor Vest din Galaţi, iar medicii spun că rănile ar fi fost produse prin opărire.

Locatara unui bloc din cartierul Siderurgiştilor Vest, din Galaţi, a cerut ajutorul medicilor veterinari, după ce a auzit sunetele scoase de animalele rănite şi a descoperit că aveau arsuri grave.

”A venit o doamnă cu două pisici, iar eu am pus diagnosticul de dermatită care ar putea să fie atribuită ca şi cauză unor arsuri de gradul 1 spre 2. Eu le-am făcut numai o examinare de medicină legală. Aveau aceleaşi leziuni, acesta a fost unul din motivele care întăreşte suspiciunea de atac, de agresiune, de arsură premeditată. Leziunile erau simetrice, erau identice, pe aceeaşi parte a corpului, cu aceeaşi suprafaţă, adâncime. E posibil să fie cineva care a aruncat cu apă fierbinte pe ele. Au început să maltrateze animalele absolut nevinovate. Pisicile erau amărâte. Amândouă pisicile maltratate erau extrem de blânde, probabil că, dacă este vorba despre un atac asupra lor, acea persoană a beneficiat de această blândeţe ca să se poată apropia de ele, să le atace. Pentru că de unele pisici nu te poţi apropia, acestea erau extrem de blânde. Au arsuri pe 25 % din piele, pe suprafaţa laterală dreapta, adică mult. Le-am tratat. Toată Poliţia din Galaţi este în căutarea făptaşului”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, medicul veterinar Cornel Gingăraşu.

La rândul său, preşedintele unei organizaţii de protecţie a animalelor, Corina Grigore, a declarat pentru MEDIAFAX că va sesiza Poliţia.

”Am fost la blocul respectiv, am luat două dintre ele, le-am dus la noi la spital, pentru a le ajuta să-şi revină. Mai sunt doi pisicuţi, dar sunt sălbatici, nu ne-au lăsat să-i ajutăm. Alte două pisici au fost luate de o doamnă. Voi face plângere la Poliţie, ca să se declanşeze o anchetă. Nu ştiu în ce măsură s-ar găsi nişte martori care să spună cine a făcut asta. Cam greu, pentru că oamenii nu sunt prea solidari cu animalele în astfel de situaţii, să se facă dreptate, să susţină pedepsirea celui care face lucrul acesta. Au fost găsite în spatele unui bloc, sunt vreo şase puiuţi acolo, încercăm să găsim soluţii pentru adopţie pentru a nu ajunge în aceleaşi situaţii. Credem că ori a fost turnată apă fierbinte, ori ulei fierbinte peste ele, aşa cum a spus un locatar”, a declarat Corina grigore.

Cruzimea faţă de animale se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Dacă fapta este săvârşită de două sau mai multe persoane sau dacă animalul se afla în posesia unei persoane responsabile cu îngrijirea, protecţia şi bunăstarea animalelor, cu dresajul sau cu tratarea medicală, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici