Pisicile sunt prădători nativi, acestea vânează aproximativ 80 de specii de animale

Un nou studiu publicat în revista Wildlife Management dezvăluie faptul că pisicile fără stăpân vânează aproximativ 80 de specii de animale inclusiv gaiţe, iepuri, veveriţe zburătoare şi raţe.

2762 afișări
Imaginea articolului Pisicile sunt prădători nativi, acestea vânează aproximativ 80 de specii de animale

Pisicile sunt prădători nativi, acestea vânează aproximativ 80 de specii de animale (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Cercetătorii au analizat 21.000 de registre dintr-un spital pentru animale sălbatice şi au descoperit că în 14% dintre cazuri, rănile au fost provocate de atacul unei pisici, notează Descoperă.

Dintre animalele rănite, 80% au fost păsări, iar 70% au fost mamifere care nu au supravieţuit atacului, conform cercetării publicate în revista Wildlife Management.

Descoperirea a alarmat ecologiştii care se tem că pisicile fără stăpân ar putea distruge sălbăticia. Un alt grup a sugerat că sterilizarea pisicilor sălbatice este o soluţie mult mai bună decât relocarea acestora.

Cercetătorii speră ca ecologiştii şi grupurile pentru protecţia animalelor să colaboreze pentru a opri uciderile produse de pisicile sălbatice.

Sursa: http://bit.ly/2eAiIxz

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici