Şase tone de materiale pentru semnalizarea traseelor turistice în Munţii Făgăraş au fost duse cu elicopterul

Şase tone de materiale destinate semnalizării traseelor turistice din Munţii Făgăraş au fost duse, pentru prima dată, cu elicopterul, la peste 2.000 de metri altitudine, în cadrul programului „Anii Drumeţiei”, derulat de Consiliul Judeţean Sibiu.

259 afișări
Imaginea articolului Şase tone de materiale pentru semnalizarea traseelor turistice în Munţii Făgăraş au fost duse cu elicopterul

FOTO Consiliul Judetean Sibiu/Facebook

Un elicopter a transportat şase tone de materiale destinate semnalizării traseelor din Munţii Făgăraş, anunţă, luni, Consiliul Judeţean Sibiu, care a lansat, de curând site-ului şi aplicaţia programului „Anii Drumeţiei”, care înglobează 54 de trasee din Munţii Făgăraş şi Cindrel.

Practic, elicopterul a dus pe munte 165 de stâlpi metalici, plăcuţele de orientare şi materialele necesare fixării acestora.

Transportul a fost asigurat, în premieră, de un elicopter, care a încărcat materialele din zona Văii Avrigului şi a Căldării Mieilor, de pe Transfăgărăşan.

Elicopterul a efectuat nouă zboruri, iar stâlpii, împreună cu materialele de semnalizare şi fixare, au fost descărcaţi în şapte puncte aflate la peste 2.000 de metri altitudine, în Portiţa Avrigului, Şaua Scării, Şaua Cleopatra, Şaua Lăiţel, Şaua Caprei, Cabana Podragu şi Vârful Mircii.

La această activitate au participat reprezentanţii programului „Anii Drumeţiei”, care au fost sprijiniţi de Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu şi de Asociaţia În slujba muntelui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici