Satu Mare: Agresorul tânărului ajuns la spital după ce a fost împuşcat a fugit din ţară

Poliţiştii din Satu Mare au stabilit că principalul suspect în cazul tânărului de 21 de ani ajuns în stare gravă la spital după ce a fost împuşcat într-un taxi furat este un bărbat în vârstă de 34 de ani, care după incident a părăsit ţara cu ajutorul unui complice.

185 afișări

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, principalul suspect în cazul tânărului de 21 de ani care a fost împuşcat într-un taximetru furat şi abandonat apoi în stradă este un bărbat de 34 de ani care imediat după producerea incidentului a părăsit ţara, fiind ajutat de amic al său.

Conform sursei citate, cealaltă persoană implicată în incident este un tânăr de 17 ani, care a fost prins de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie dus la Parchetul Tribunalului Satu Mare.

Surse judiciare au declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că procurorii vor dispune ca bărbatul care a fugit din ţară să fie dat în urmărire internaţională.

Poliţiştii din Satu Mare mai spun că din primele investigaţii s-a stabilit că cele trei persoane implicate în incident au consumat băuturi alcoolice, împreună, în timpul nopţii de vineri spre sâmbătă.

"Florin L. (bărbatul care a fugit din ţară -n.r.) îl cunoştea pe tânărul de 21 de ani, iar pe cel de 17 ani l-a cunoscut în timpul serii. Cei trei s-au deplasat cu un taxi spre domiciliu, iar la un moment dat, pe strada Botizului, Florin L. i-a cerut taximetristului, sub ameninţarea unei arme, să părăsească autoturismul", mai menţionează reprezentanţii Poliţiei Satu Mare.

Băiatul de 17 ani, care a fost identificat şi prins sâmbătă, le-a spus anchetatorilor că după ce taximetristul a fost forţat să coboare din maşină tânărul de 21 de ani şi bărbatul de 34 de ani s-au luat la ceartă, iar bărbatul a tras mai multe focuri de armă, rănindu-l pe tânăr.

Băiatul a mai susţinut că el s-a speriat şi a fugit din autoturism, iar agresorul a plecat singur cu maşina, după ce l-a abandonat în stradă pe tânărul de 21 de ani, apoi a incendiat autoturismul.

Reprezentanţii Poliţiei Satu Mare au precizat că imediat după incendierea taximetrului agresorul a luat legătura cu un prieten, în vârstă de 32 de ani, care l-a ajutat să părăsească ţara.

În urma incidentului, tânărul de 21 de ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean din Satu Mare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Satu Mare, Mihaela Pop, tânărul a fost împuşcat de cinci ori, în abdomen, umăr şi mandibulă, fiind transportat la spital şi supus unei intervenţii chirurgicale.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Satu Mare, Constantin Demian, declara, la rândul său, că tânărul este în stare foarte gravă, pronosticul în cazul acestuia fiind rezervat.

"Avea o plagă la mandibulă, glonţul a intrat prin dreapta mandibulei şi a fracturat mandibula, ieşind prin partea opusă. De asemenea, are o plagă la umărul drept, soldată cu fractură de humerus, apoi o plagă toracică, în zona pectorală, iar glonţul a rămas în corp. Mai are o plagă penetrantă abdominală, glonţul a intrat para-ombilical în partea dreaptă şi a ieşit prin spate în zona aripii iliace, atingând intestinul şi fracturând şi osul bazinului. Pacientul se află în stare gravă, intubat, internat la Terapie Intensivă, pronosticul fiind rezervat", afirma Demian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici