Satu Mare: Anchetă după ce mai multe eleve au apărut cu lanţuri şi cătuşe la o prezentare de modă

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare a declanşat o anchetă în cazul mai multor tinere în vârstă de 16 şi 17 ani, eleve, care au participat la o prezentare de modă, unde au apărut pe scenă purtând lanţuri, cătuşe şi căluş la gură.

253 afișări

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, Vasile Apan, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că instituţia s-a autosesizat în acest caz după ce în presă au apărut imagini cu fete de 16 şi 17, eleve la licee din Satu Mare, care purtau lanţuri, cătuşe şi căluş la gură, la o paradă de modă care "a prezentat viziunea respectivului creator de modă".

"Ne-am autosesizat în legătură cu o prezentare de modă desfăşurată la Ardud, în care au apărut minore de 16 şi 17 ani. Din informaţiile noastre, fetele provin din familii şi aveau acordul părinţilor pentru a participa la acel eveniment. Fetele au o colaborare mai veche cu agenţia de modeling. Totuşi, vom începe o anchetă pentru a verifica toate aspectele legate de prezentare, să vedem dacă acordurile sunt semnate de ambii părinţi, cum prevede legea. Cred că a fost un eveniment cu scop cultural, care a prezentat viziunea creatorului de modă", a spus Apan.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Satu Mare, Camelia Cosma, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că la nivelul instituţiei pe care o reprezintă nu a fost primită nicio sesizare legată de prezentarea de modă respectivă.

"Vom face, totuşi, o verificare să vedem dacă există elemente constitutive privind săvârşirea unei infracţiuni", a spus Cosma.

Conform presei locale, prezentarea de modă a designerului Zsolt Popa, intitulată "Barbie Funeral", a avut loc în localitatea sătmăreană Ardud şi a cuprins elemente sado-masochiste, iar manechine de 16 şi 17 ani, eleve la licee din Satu Mare, au purtat lanţuri, cătuşe şi căluş la gură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici